EconomieLifestyleNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Begin duurzaam winkelgebied in Zwolle

Zwolle – Woensdagavond opende wethouder Paul Guldemond de pop-up kerstwinkel op het Eiland in Zwolle. Het is een tweede hands kerstwinkel. De gelegenheid is meteen aangenomen om het begin van een duurzaam winkelgebied in Zwolle aan te kondigen. Ook is de website Impact Trail gelanceerd. Dat is een website waarop alle duurzame winkels en winkeltjes in Zwolle worden gepresenteerd.

In één oogopslag is te zien waar men in Zwolle duurzaam kan winkelen, gerubriceerd naar verschillende onderwerpen.

De kerstwinkel is dit jaar voor het tweede jaar op rij open, en is met behulp van scholen en stagiairs in Zwolle vormgegeven. Er zijn dit jaar 50 pallets met kerstspullen ingeleverd om te verkopen tegen 25 vorig jaar. Ook is er een sorteerplek dicht bij de winkel, de buren van de kerstwinkel zijn tevens duurzaam. Degenen die de winkel hebben mogelijk gemaakt, geven aan ongelooflijk blij te zijn dat ze dit kunnen doen.

Wethouder Guldemond opende de winkel door een lint door te knippen, waarna iedereen binnen kon struinen door de spullen onder het genot van een alcoholvrij drankje en vegetarisch hapje. Ook stelde hij de website in werking door een druk op de knop. En passant maakte hij nog even reclame voor reparaties in plaats van vervangen van spullen.

Impact Trail

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button