EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bedrijfsleven en ministeries Colombia op werkbezoek bij ROVA

Donderdag 16 oktober a.s. ontvangt ROVA in Zwolle een delegatie van vertegenwoordigers van het Colombiaanse Ministerie van Volkshuisvesting, enkele nutsbedrijven, private afvalverwerkers en andere private bedrijven en enkele NGO’s. De missie gaat uit van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met Rijkswaterstaat Leefomgeving.
De Colombianen zijn zeer geïnteresseerd in het integrale systeem van afvalmanagement bij ROVA, inclusief ‘Omgekeerd Inzamelen’ de manier waarop gescheiden inzameling in de meeste ROVA gemeenten is georganiseerd.

Samenwerking Colombia en Nederland

In de week van 13 t/m 17 oktober 2014 brengt een delegatie van Colombiaanse sleutelfiguren op het gebied van afvalmanagement en waterhuishouding een bezoek aan Nederland. Het doel is om kennis te nemen van de integrale Nederlandse aanpak van afvalmanagement en waterhuishouding. Onder de missiedeelnemers zijn vertegenwoordigers van het Colombiaanse Ministerie van Volkshuisvesting, de nutsbedrijven van o.a. Medellín, Bucaramanga en Pereira, vertegenwoordigers van private afvalverwerkers, NGO’s en private bedrijven. Op het programma staan bijeenkomsten met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) plus thema bezoeken aan toonaangevende publieke en private spelers en projecten in waterhuishouding en afvalverwerking, waaronder ROVA.

Afval is grondstof en Omgekeerd Inzamelen

ROVA zal gedurende de middag uiteenzetten dat afval als grondstof wordt behandeld en hoe Omgekeerd Inzamelen werkt. Tevens krijgt de delegatie een rondleiding over het terrein zodat men kan zien hoe het gescheiden afval wordt overgeslagen en getransporteerd naar de diverse verwerkers. De missie is één van de activiteiten onder de “Transitiefaciliteit” van RVO, waarin Nederland en Colombia streven naar intensivering van hun onderlinge samenwerking en handel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button