SportVoetbal

Be Quick’28 gaat zeven jeugdspelers doorschuiven naar selectie

Zwolle – Be Quick zal voor komend seizoen de selectie gaan versterken met eigen jeugdspelers. Maar liefst zeven jeugdspelers zullen vanuit O19 doorschuiven naar de hoofdmacht. Er zullen geen spelers van buiten de club aan de selectie worden toegevoegd.

Aankomend seizoen maken Thymo Oorburg, Niek Pot, Mick Franken, Hugo Koopman, Gijs van Veenen, Daniël Hayford en Kelvin Smits de overstap van de O19-selectie naar de hoofdmacht.
In een eerder stadium was Stijn Nijboer al toegevoegd aan de selectie. Bij de start van het seizoen zal ook nog de 17e jarige Uzair Goelab een kans krijgen om zich bij de selectie te spelen. Neem daar bij Gianluca van de Vegt, Milan Rada en Hugo Winkeler, jongens die dit seizoen al deel uit maakten van de 1e selectie. Daarmee herbergt de spelersgroep 11 spelers van 18 jaar of jonger. Een mooie en uitdagende ontwikkeling voor de trainers Edwin van Nijen en Jan Locht.

Voor de eerste bekerwedstrijd wordt de selectie terug gebracht naar 18 veldspelers en 3 keepers. Hier wordt Gianluca van de Vegt aan toegevoegd als 19e veldspeler. Van der Vegt revalideert momenteel van een zware knieblessure. Wij hopen hem weer te zien schitteren vanaf februari/maart 2019. Met een selectie van 26 spelers (3 keepers en 23 veldspelers) begint maandag 13 augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de eerste training. Daar zit een mooie statistiek aan vast: 22 van de 26 spelers hebben een verleden in de jeugd van Be Quick’28. 18 spelers spelen zelfs al vanaf de F-pupillen al bij onze club.

Op termijn hoopt Be Quick met deze spelersgroep promotie te bewerkstelligen naar de eerste klasse.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button