Nieuws uit ZwolleSport

Be Quick zet opmars voort tegen Dos

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag opnieuw drie punten toegevoegd aan het totaal. In een uitwedstrijd werd Dos Kampen verslagen. Het team van Jan Locht en Rudi Fillet staat daardoor zevende, maar de strijd om handhaving is nog steeds niet definitief beslist.
Be Quick en Dos Kampen hebben de laatste wedstrijden veel punten gepakt. Beide teams dingen zelfs nog mee naar de derde periode. Be Quick moet het vandaag in ieder geval doen zonder Sander Fillet (vertoefde elders) en Jeffrey van der Vlist (lichamelijke kwetsuur).

In het eerste halve uur van de wedstrijd zijn de beste kansen voor Be Quick. Vooral Hugo Winkeler mag zich aanrekenen dat de nul niet van het bord komt. Hij verschijnt twee keer alleen voor de keeper. Dos dat ogenschijnlijk compacter speelt kan geen vuist maken. Dos-trainer Han Hanekamp: “Ik vond het slecht van onze kant. De passing was slecht. Daardoor help je de tegenstander steeds weer in het zadel.” Be Quick snijdt dan ook met regelmaat door de Kamper defensie met goede steekballen. Toch komt de roodzwarte brigade op voorsprong. Gianlucca van de Vegt trekt naar binnen en schiet de bal in de korte hoek: 0-1 (34e). Be Quick lijkt dan even de concentratie kwijt, want vanaf de aftrap kan Robin Horstman al voor de gelijkmaker gaan, maar hij tikt voorlangs. Be Quick zou dan wakker moeten zijn, maar twee minuten later stuift Tom Diender voorbij Floris Blom en nu gaat de bal wel in het doel: 1-1.

In de eindfase van de eerste helft zijn Gianlucca van der Vegte en Julian de Ruiter (van Dos Kampen) nog dicht bij een doelpunt maar 1-1 zal de ruststand zijn. Roan Admiraal: “We spelen goed in de eerste helft. En dan vergeten we onszelf te belonen. Zonde van dat tegendoelpunt.”
In de tweede helft golft de wedstrijd op en neer. Afwisselend zijn Be Quick en Dos Kampen de bovenliggende partij. Roan Admiraal: “In de tweede helft hadden we het toch wat moeilijker dan in de eerste helft.” Sander Aarten: “Dan zie je toch dat we als ploeg gestreden hebben. Het hoeft niet altijd mooi te zijn. Je kunt de bal ook wel eens over de zijlijn schieten.” Het beslissende moment doet zich voor in de 75e minuut. Sertac Yilmaz neemt de vrije trap net buiten de zestien. En dan lacht het geluk Be Quick toe. De bal wordt via de muur van richting veranderd en rolt dicht bij de paal in het doel: 1-2.

Dos dringt in de slotfase nog stevig aan, maar komt niet meer tot scoren. Be Quick vergeet daarentegen om de geboden ruimte te benutten. En zo gaan de drie punten naar Zwolle. “Voor ons een prima resultaat” zegt Roan Admiraal. “Dos Kampen had een gelijkspel verdiend” zegt Sander Aarten, “maar gelukkig gaan de punten mee naar Zwolle. Een overwinning van het collectief.” Dos-trainer Hanekamp. “Het kan in die tweede helft alle kanten op, maar Be Quick is daar uiteindelijk beter mee omgegaan. Maar een punt hadden we wel verdiend.”
Be Quick stijgt door deze overwinning naar plaats zeven. Toch is het gat met plaats 11 nog maar drie punten. Het speelt volgende week thuis tegen Quick ’20. De week erna wacht nog de uitwedstrijd tegen Den Ham. Van de ploegen die nog uit de promotie/degradatieduels willen blijven heeft WVF het moeilijkste programma (DZC en Sparta Enschede). Naast Quick ’20 is nu ook ZAC officieel gedegradeerd.