Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick uitgekozen door KNVB voor ontwikkelprogramma

Zwolle – Be Quick gaat een nieuwe fase in als het gaat om de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal. De club is door de KNVB uitkozen voor een nieuw driejarig traject met professionele begeleiding vanuit de voetbalbond. Samen met ongeveer 30 andere clubs, verspreid over Nederland, wil de KNVB het vrouwenvoetbal zo een stevige impuls geven.

Bij Be Quick is er sprake van vrouwenvoetbal sinds 1971. Toen nog als een van de weinige clubs waar dit mogelijk was. Nu, in 2018, is deze situatie flink gewijzigd. Inmiddels voetballen er meer dan 154.000 meiden en vrouwen in Nederland. Toch signaleert de bond dat het niet altijd makkelijk is om het vrouwenvoetbal goed te faciliteren. Daarom wordt er een breed traject in werking gezet met aandacht voor zowel de prestatieve als de recreatieve kant van het meiden- en vrouwenvoetbal . Hiervoor zijn 30 clubs in Nederland uitgekozen, waaronder dus Be Quick.

De opstartfase van dit nieuwe project zal ongeveer drie maanden duren. In totaal zal het dus drie jaar gaan duren. Binnen Be Quick zal Anouk Bourgonje als projectleider gaan fungeren. Deze projectcommissie bestaat verder uit personen die veel ervaring hebben als trainer, speler of betrokkene in het vrouwenvoetbal. Be Quick ziet het project dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button