SportVoetbal

Be Quick in tweede helft langs Batavia

Be Quick heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Batavia ’90 gewonnen. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Pas na de rust stelde de ploeg van Edwin van Nijen orde op zaken tegen de Lelystedelingen.

Achterstand

De opstelling van Be Quick oogt wat anders dan normaal. Er zijn enkele afwezigen en er zijn enkele spelers die zich in de kijker mogen spelen. Niet vreemd dat de gelegenheidsformatie even warm moet draaien. Het spektakel in de openingsfase komt dan ook vooral van de bezoekers. Aimane Ahariz schiet de bal al na vier slordige minuten in de touwen : 0-1. Niet veel later komt Be Quick goed weg als Doufikar de lat raakt. De thuisploeg krijgt voor de rust ook nog wat mogelijkheden, maar heeft vooral pech als Sertaç Yilmaz een vrije trap op de lat schiet (30e).
< Na de pauze verschijnen Sander Aarten en Rutger Minkjan in het veld. Het geeft Be Quick wat extra impulsen. Gianlucca van der Vegt en Cas Duiker krijgen kansen, maar scoren niet . Be Quick komt even later op wonderlijke wijze op gelijke hoogte. Keeper Stam tikt een voorzet van Sander Aarten in eigen doel, voor het publiek bijna niet waarneembaar. De gang van de spelers richting de middenstip, maakt een einde aan de twijfel. Sertaç Yilmaz krijgt een penalty, na een niet al te zware duw, en schiet onberispelijk de 2-1 binnen (67e). Enkele minuten later is het al 3-1 als Kevin Westerbeek profiteert van een misverstand tussen Sankatsing en keeper Stam. De Lelystedelingen pompen zichzelf nog een keer op in de slotfase en in blessuretijd schiet Ahariz nog op fraaie wijze de 3-2 binnen. Be Quick zwijnt als Jeremy Loos, heel erg diep in blessuretijd, nog de kans op de gelijkmaker mist. Maar eind goed, al goed, het bekeravontuur zet zich nog even voort voor de roodzwarte brigade.