Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick terecht naar overwinning in Hulsen

Zwolle – Be Quick heeft opnieuw drie wedstrijdpunten bijgeschreven in de tweede klasse H. In Hulsen werd de derde achtereenvolgende overwinning geboekt. Einduitslag 1-3

Be Quick trof Hulsen in de openingsfase van het seizoen. Op het eigen sportpark eindigde het treffen in een doelpuntrijke 5-3. Hulsen, dat een matige seizoenstart kende, klom uiteindelijk op naar plaats zes en kon Be Quick vandaag voorbij in de stand.

De ploeg van trainer Edwin van Nijen mist onder andere Dennis Schotanus, maar ook tegen WVF was al te zien dat het wegvallen van spelers geen probleem hoeft te zijn. De ploeg liet zien dat voetbal de basis is. Zaak is alleen om onnodige slordigheden te vermijden.

Veel last van wind

Prachtig weer, maar een stevige wind. Een statief waait zelfs van het dak van de kantine af. De eerste minuten op het veld zijn voor Hulzense Boys. Be Quick heeft het even moeilijk en is zoekende. Na een minuut op vijf draait het spelbeeld. Er worden mooie aanvallen opgezet en Husseijn Raza en Hugo Winkeler zetten Sander Aarten bijna in scoringspositie. Maar het doelpunt laat niet lang op zich wachten. Milan Rada schiet een afvallende bal via de binnenkant paal in het doel: 0-1 (12e).

Pas na een half uur weet Hulzense Boys weer terug te komen in de wedstrijd. Het leidt tot een grote kans voor Machiel van Keulen (31e) maar de redding van doelman Malanda is uitstekend. Maar bij de hoekschop worden in de woorden van trainer van Nijen “de afspraken niet nagekomen.” Devin Poorterman kopt de bal vervolgens in de touwen: 1-1. Kort hierna krijgt Van Keulen nog een grote kans. Be Quick veert echter weer op en zet druk op het doel van Hulzense Boys.

De slotminuten van de eerste helft zijn voor Julian Ruiter. Eerst valt hij op met een knappe ingreep, waarmee een doelpunt wordt voorkomen. Op slag van rust beroert hij de bal echter met de hand. Scheidsrechter Klein Ganseij spaart Be Quick en geeft geen strafschop.

Na de rust

Be Quick opent sterk na de rust. Toch ziet de ploeg dat de eerste kansen voor Hulzense Boys zijn. Een nieuwe impuls is invaller Sertaç Yilmaz. Be Quick zet weer druk. In de 68e minuut kopt Cas Duiker een vrije trap van Milan Rada binnen: 1-2. Als Sertaç Yilmaz in de 80e minuut de bal in het dak van het doel schiet is de wedstrijd zo goed als beslist: 1-3.

Be Quick krijgt in de slotfase nog de nodige kansen met Sander Aarten, Sander Fillet en Cas Duiker. Hulzense Boys laat ook nog twee keer van zich horen in de laatste minuten. Zowel de paal als Teko Malanda voorkomen een tegendoelpunt.

Be Quick speelt volgende week thuis tegen SVI, dat nog strijdt voor handhaving.

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Julian Ruiter, Roan Admiraal en Kevin Zomerdijk, Frank Oosterhof, Milan Rada (75. Bram Bembom), Hugo Winkeler (46. Sander Fillet), Sander Aarten, Cas Duiker, Husseijn Raza (66. Sertaç Yilmaz)