Nieuws uit ZwolleSport

Be Quick sluit najaar goed af in Hattem

Zwolle – Be Quick heeft zich zaterdag naar een ruime overwinning gespeeld bij Hatto Heim. Met meer precisie had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar nu werd het 0-4.

Met Niek Pot op het middenveld begint Be Quick goed aan de wedstrijd. De ploeg grijpt het initiatief. Dat levert al na een minuut of 5 een penalty op. Asse Visscher die een duwtje krijgt, neemt de strafschop zelf, maar mist.

In het eerste half uur verandert er weinig aan het spelbeeld. Be Quick heeft het heft in handen en slaagt er een aantal keren in om tot grote kansen te komen. Met name Sander Aarten en Hugo Winkeler komen in kansrijke positie maar krijgen de bal niet in het doel. Pas na een half uur zien we Hatto Heim wat meer opschuiven richting het Zwolse doel. Een schot van Van der Worp verdwijnt naast het doel van doelman Knol.

Net na de pauze schiet Asse Visscher namens Be Quick de bal op de lat. Twee minuten later staat Sander Aarten alleen voor de keeper, maar de doelpoging is ondermaats. Even later is het wel Sander Aarten die een voorzet van Hugo Winkeler in twee instanties binnen werkt: 0-1. Be Quick komt hiermee op een zeer verdiende voorsprong. Hatto Heim probeert na de pauze wel wat meer te voetballen en staat wat meer op de helft van Be Quick. Het levert nog een kans op voor Koridon die van dichtbij net naast tikt.

Be Quick gaat echter door en zal in het laatste half uur kans op kans krijgen. In de 64e minuut maakt Asse Visscher de 0-2 als hij een aanval via Jeroah Balubun en Sander Aarten afwerkt. Een doelpoging van Jeroah Balubun strandt in de 70e minuut maar in de rebound maakt Robin Gerritsen er alsnog 0-3 van.

De 0-4 van Robin Gerritsen wordt echter afgekeurd. De roodzwarte aanvallers stonden veelvuldig buitenspel deze middag, maar hier werd dat betwijfeld. Het slotakkoord is voor de ingevallen Foray Kamara die een bal van een meter of 20 in de verre hoek schiet. En daarmee wordt het vlak voor tijd toch nog 0-4.

Be Quick sluit de cyclus voor de winterstop af met 12 punten uit 10 wedstrijden. Daarmee bezet het in de stand de vijfde plek. Daarbij moet worden aangetekend dat er volgende week nog vijf wedstrijden worden gespeeld. Maar met deze overwinning staat het elftal van trainer Gillian Justiana weer in de middenmoot.

Opstelling Be Quick: Ewout Knol, Robin van Zomeren, Quinten Jony, Matthew Benschop, Thymo Oorburg, Niek Pot, Robert Zweerts, Jeroah Balubun, Hugo Winkeler, Asse Visscher (67. Robin Gerritsen) , Sander Aarten (72. Foray Kamara)

Door: Gerco Grevers