Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Be Quick schrijft in Den Ham overwinning bij

Door Gerco Grevers

Den Ham – Be Quick 0-3

Be Quick heeft zaterdag in Den Ham een keurige overwinning geboekt. Door de winst op de Hammers blijft de voorsprong op de achtervolgers vijf punten, want ook Enter Vooruit en RDC wisten te winnen.

Met nog vijf speelronden te gaan is het voor Be Quick zaak om geen misstap te maken in Den Ham. Op een niet al te goed veld treffen de roodzwarten een tegenstander die zich in graaft. Laatste man Dennis Horstman: “We vroegen ons ook wel af wat de tegenstander zou doen. Maar door hun behoudende manier van spelen kregen we ook de ruimte om de bal rond te spelen. In het begin was het af en toe nog wel iets te slordig.” Trainer Arnie Pot: “In het eerste deel van de wedstrijd kon Den Ham nog wel enigszins mee met ons, maar vooral in het tweede gedeelte van de eerste helft speelden we goed. Ondanks dat het veld niet in ons voordeel was.” In de laatste fase voor de rust is het dan wachten op een doelpunt. Schoten van Michel Klink, Talha Özen, Bas Buimer en Rutger Minkjan treffen geen doel, maar een afgeslagen schot van Felix Boessenkool wordt door Mark Meijer in de rebound binnengewerkt: 0-1 (41e).

Arnie Pot: “Na de rust beginnen we furieus. Dat levert meteen een tweede doelpunt op.” Frank van der Burg geeft een diepe bal op Bas Buimer en begint vervolgens aan een lange sprint naar voren. Die krijgt daarna de bal in het vijfmetergebied terug van Bas Buimer en prikt de 0-2 in het doel (46e). Pot: “Zo’n actie is echt moeilijk te verdedigen.” Enkele minuten later is het alweer prijs als Bas Buimer een vrije trap van Talha Özen binnenknikt: 0-3. Het Be Quick smaldeel hoopt dan op een grote overwinning, maar meer doelpunten komen er niet. Dennis Horstman: “Misschien dachten wij daar zelf ook wel te gemakkelijk over. Er waren nog mogelijkheden, maar we waren gewoon niet nauwkeurig genoeg. Aan de andere kant: 0-3 was ook een goede afspiegeling van de verhoudingen.” Arnie Pot: “Alles bij elkaar een verdiende overwinning met goed voetbal.”

Horstman, die vandaag met zijn broer Jeroen in het centrum van de verdediging stond zal ook volgend jaar bij Be Quick actief zijn. “Natuurlijk is het leuk om met je broer in het samen te spelen, maar met Karwan Mehrabi in het centrum hebben we ook goede wedstrijden gespeeld. Volgend jaar speel ik sowieso ook bij Be Quick, want ik heb het hier goed naar mijn zin en heb toegezegd dat ik zal blijven.”

RDC en Enter Vooruit kwamen vandaag ook tot winst. RDC moest op tweede paasdag nog wel puntverlies toestaan tegen de v.v. Dieren. Daardoor vinden beide teams zich vier speelronden voor het einde terug op een achterstand van vijf punten. Voor Be Quick ziet het resterende programma er als volgt uit:

18 april Be Quick – Kloosterhaar

25 april OZC Ommen – Be Quick

2 mei RDC – Be Quick

9 mei Be Quick – DZSV

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Thomas Wieringa, Dennis Horstman, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Talha Özen, Felix Boessenkool, Michel Klink (75. Cas Duiker), Frank van der Burg, Bas Buimer, Mark Meijer

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button