Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Be Quick schiet tekort tegen Hulzense Boys

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag de seizoen ouverture verloren van Hulzense Boys. De ploeg maakte teveel persoonlijke fouten om aanspraak te maken op meer. De kille cijfers: 1-4.

Een onwerkelijk idee: na ruim een half jaar stond Heren 1 weer eens in competitieverband op de mat. Na een wisselend verlopen voorbereiding werd het weer eens armpje drukken met een oude bekende: Hulzense Boys.

Bij Be Quick ontbreekt Sander Aarten wegens vakantie. Dennis Schotanus daarentegen heeft te maken met fysiek ongemak. Bram Bembom begint op de bank vanwege te weinig trainingen in de afgelopen periode. Maar ook op de bank: de teruggekeerde Mark Meijer en nieuwkomer Daan Krause. De uit de jeugd over gekomen Abdullah Ali Ben Ahlaq en Silvinho Rhijn maken hun competitiedebuut.

Be Quick kan het eerste half uur nauwelijks een vuist maken tegen Hulzense Boys. In de 8e minuut loopt het maar kantje boord goed af na een verkeerde pass van Hugo Winkeler. De uitgekomen Elmali schiet de bal nog weg. Maar Tim van der Zande schiet de bal vervolgens van ver op het doel van Be Quick en heeft de pech dat de bal tegen de onderkant van de lat stuitert. Na ongeveer een kwartier redt Elmali prima op een vrije trap van Danny Schoenmaker.

Na 30 minuten spelen laat Be Quick toch verbetering zien. De eerste goede aanval leidt tot een voorzet van Cas Duiker, maar die bereikt Frank Oosterhof net niet. Daarna ziet het thuispubliek nog enkele keren dat het richting het doel van Hulsen gaat. Toch is het Hulzense Boys dat op voorsprong gaat komen. Bij de hoek van het strafschopgebied krijgen de gasten een vrije trap. Jordy Wolfkamp schiet de bal vervolgens via de verre paal in het doel: 0-1 (37e)

Be Quick antwoordt verrassend snel. Een vrije trap van Hugo Winkeler wordt via Niek Pot en de lat in het doel gewerkt: 1-1. (40e) Dat is tevens de ruststand.

Na de rust zien we de terugkeer van Mark Meijer. Dat is positief. Meijer is nog steeds snel en kan nog steeds spelers passeren. Het zeer jonge Be Quick (acht spelers in de leeftijd van 19 tot 21 jaar) krijgt na de rust echter te weinig vat op het spel. De tegenstander krijgt na een klein uur voetballen bovendien een strafschop. Jordy Wolfkamp tekent voor zijn tweede doelpunt: 1-2. Thomas Nijkamp tikt de bal in de 70e minuut binnen voor 1-3. Na de 1-3 is Be Quick nog dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van Frank Oosterhof verdwijnt net over de lat. In de slotfase tekent Sander Kamphuis voor 1-4. Be Quick claimt nog buitenspel, maar de scheidsrechter gaat hier niet in mee.

Conclusie na vanmiddag is dat het bij Be Quick nog wat beter moet. Het is ook wachten op de terugkeer van de ervaren en meer fysieke spelers. Aankomend weekend speelt de ploeg uit bij Sparta Enschede. Die wedstrijd staat om 17.00 uur op het programma.

Opstelling Be Quick: Eser Elmali, Mick Francken, Niek Pot, Abdullah Ben ali Ahlaq (73. Daan Krause), Stijn Nijboer, Jacco Bruggeman (65. Bram Bembom), Frank Oosterhof, Thymo Oorburg, Hugo Winkeler, Cas Duiker (46. Mark Meijer), Silvinho Rhijn.

Door: Gerco Grevers