SportVoetbal

Be Quick pakt belangrijke punten tegen Voorwaarts

Zwolle – In een wedstrijd die in 8-6 had kunnen eindigen heeft Be Quick met een 2-0 winst goede zaken gedaan. Met de stralende zon en het levendige wedstrijdverloop was in ieder geval ook het publiek de grote winnaar vanmiddag.

Be Quick lijkt al binnen een minuut op 1-0 te komen. Een mooie combinatie via Frank Oosterhof en Sander Aarten wordt bij Cas Duiker op de stropdas gelegd en die tikt binnen. “Ik dacht niet direct aan buitenspel” zegt centrale verdediger Dennis Schotanus daarover. “Maar we begonnen in ieder geval goed aan de wedstrijd.” Doelman Teko Malanda: “We zetten gelijk druk en probeerden alles voetballend op te lossen.” Dat leidt in de 7e minuut tot een identiek doelpunt. De binnentikker van Cas Duiker blijft dit keer wel gehandhaafd: 1-0. Malanda:

“Daarna maken we de kansen niet af en dan zie je dat ze vertrouwen krijgen. De wedstrijd bleef daardoor onnodig spannend.”  Dennis Schotanus: “We begonnen goed met het collectief vooruit verdedigen, maar op een bepaald moment begonnen we terug te lopen. Dat gebeurt soms gewoon.” Be Quick krijgt na een half uur kansen via Sander Aarten en Hugo Winkeler, maar ook Voorwaarts krijgt door Bove en Harms de mogelijkheid om weer in de wedstrijd te komen.

Be Quick weet dat het door een overwinning heel dicht bij handhaving komt in de tweede klasse. Er staat dus nog wat op het spel vanmiddag, want lastige wedstrijden volgen er nog genoeg. Teko Malanda: “In de pauze hebben we gezegd dat we met z’n allen de schouders er nog eens onder gingen zetten.” Toch lijkt de verder goed keepende doelman in de 47e minuut verschalkt te gaan worden door Jordy Harms. De diepgaande Harms lobt de bal over Malanda, maar het lederen kleinood stuitert vervolgens ook nog over de deklat. Be Quick ontsnapt. Dennis Schotanus:

“We begonnen gewoon matig na de rust. Zij speelden de lange bal met een hun lange mensen. Daardoor stonden Roan en ik vaak een op een achterin. Dat type spel ligt ons gewoon niet zo.” Malanda: “We hadden al een tijdje niet meer gewonnen en dan gaat de spanning ook een rol spelen.” Verdediger Schotanus: “Je gaat denken aan het resultaat en tegelijkertijd leg je dan ook minder risico in het spel”

Zowel Be Quick al Voorwaarts krijgen dan kansen om te scoren. Milan Rada raakt nog de lat met een vrije trap, maar uiteindelijk komt Be Quick in veilige haven terecht . De ingevallen Husseijn Raza schuift een voorzet van Hugo Koopman in het doel. Malanda: “De 2-0 is een opluchting. Daarvoor kan het nog alle kanten op.” Vooral diezelfde Raza kan in de slotfase de voorsprong nog verder opvoeren, maar laat dat achterwege. Ook de ingevallen Sertaç Yilmaz laat een goede indruk achter. Dennis Schotanus: “Die brengt rust in het spel. Donderdag hebben we ook weer eens getraind met een grotendeels fitte spelersgroep. Dan valt er ook weer wat te kiezen.”

Conclusie is dat Be Quick een wedstrijd wint met goede en slechte fases, maar de punten zijn belangrijk. Het gat met ASC dat op plek twaalf staat is daardoor tien punten geworden. Be Quick gaat nu uitwedstrijden spelen bij WVF en Hulzense Boys. Op 14 april volgt er op ons eigen veld de stadsderby tegen SVI.

Opstelling Be Quick ’28: Teko Malanda, Robbin Uitslag (46. Karwan Mehrabi), Roan Admiraal, Dennis Schotanus, Kevin Zomerdijk, Frank Oosterhof, Milan Rada, Hugo Winkeler, Sander Aarten (68. Husseijn Raza), Cas Duiker (83. Sertaç Yilmaz),  Hugo Koopman.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button