SportVoetbal

Be Quick neemt punt mee uit Dinxperlo

Zwolle – Be Quick is zaterdagmiddag in Zwolle gearriveerd met een wedstrijdpunt in de achterzak. Uit bij DZSV werd het 2-2. Bij Be Quick heerste na afloop vooral het gevoel dat het voor de rust “had moeten worden afgemaakt.”

Het was een wonder dat de wedstrijd doorging, want de chauffeur van dienst zocht alle rotondes op die er in Oost-Nederland te vinden waren. Met enige vertraging ging de wedstrijd daarom van start.

Be Quick en DZSV hebben even veel punten. De inzet van deze wedstrijd is vooralsnog de vijfde plaats in de stand. Opvallend bij DZSV is het doelsaldo: zelf niet veel gescoord, maar nog minder tegen. Met een vijfmanslinie van achteren vindt Be Quick al snel een verklaring voor deze cijfers. Dat neemt niet weg dat Be Quick voor de rust een handvol grote kansen krijgt. Gesteund door de rugwind komt DZSV er maar weinig aan te pas. Er zijn grote kansen voor Hugo Winkeler (paal) en Husseijn Raza. Het is dan ook een domper dat Michel Luimes de thuisploeg in de 27e minuut toch op voorsprong zet. De ploeg van Edwin van Nijen is dan ook opgelucht als Cas Duiker vlak voor rust toch de gelijkmaker op de borden zet: 1-1.

Na de rust is het een ander verhaal. De rugwind is uiteraard niet gedraaid in de pauze en de spelers wel. Nu is het DZSV dat het voordeel heeft. Be Quick komt niet meer echt aan kansen toe. Toch is het Husseijn Raza die Be Quick in de 76e minuut op voorsprong zet: 1-2. Deze bonus blijft niet lang overeind in de roodzwarte gelederen. Raoul Flinkevleugel trekt de stand in de 79e minuut al weer gelijk.
Mocht het weer het toelaten, dan zal Be Quick volgende week uit spelen bij Den Ham

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Karwan Mehrabi, Kevin Zomerdijk, Roan Admiraal, Robbin Uitslag, Frank Oosterhof, Hugo Winkeler, Milan Rada (72. Bram Bembom), Sander Aarten, Cas Duiker (80. Kevin Westerbeek), Husseijn Raza (84. Julian Ruiter).