SportVoetbal

Be Quick naar ruime overwinning in thuiswedstrijd

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag weer eens een overwinning bijgeschreven. Thuis werd het laag geklasseerde Blauw Wit met 6-0 opzij gezet. De ploeg van trainer Van Nijen handhaaft zich daardoor in het linker rijtje.

Meest opvallende speler bij Be Quick is Frank Oosterhof. Hij maakt na bijna 16 maanden afwezigheid zijn rentree in Heren 1. Verder is het puzzelen voor trainersstaf, want ook Sertaç Yilmaz is er niet bij.

Om niet weg te zakken in de middenmoot is een overwinning van Be Quick van groot belang. De ploeg neemt dan ook het heft in handen. Cas Duiker opent de wedstrijd met een goed schot vanaf randje zestien, maar keeper Beldman tikt het schot nog net over het doel. Be Quick krijgt nog meerdere kansen in het eerste halfuur en ziet dat een doelpunt van Hugo Winkeler wordt afgekeurd wegens buitenspel. Pas na een half uur laat Blauw Wit van zich horen. Dennis Bolink verschijnt alleen voor keeper Malanda, maar die wint het duel.

Na een goede aanval in de 38e minuut komt Be Quick toch op voorsprong. Sander Aarten tikt in de rebound de 1-0 binnen. Cas Duiker kan voor de rust nog 2-0 maken maar heeft net geen controle over de bal.

Na de rust is Be Quick veel te sterk voor Blauw Wit en gaat het snel met de doelpunten. Cas Duiker maakt 2-0 in de rebound (48e). Dennis Schotanus kopt in de 53e minuut een hoekschop binnen: 3-0. Na een goede actie van Hugo Winkeler maakt Cas Duiker in de 61e minuut al de 4-0. Diezelfde Duiker rondt eveneens goed af in de 67e minuut: 5-0. Na een assist van Duiker maakt Aarten in de 74e minuut al de 6-0. Invaller Wim Nijburg is ook nog dicht bij een treffer. Mede door twee goede reddingen van Teko Malanda verandert er niets meer aan de score. Be Quick schrijft drie belangrijke punten bij.

Be Quick gaat nu drie uitwedstrijden spelen. Op 17 maart hopen we u weer te verwelkomen op ons eigen sportpark. Dan staat de thuiswedstrijd tegen ASC op het programma. Een week later spelen we alweer thuis. Dan gaat het tegen Voorwaarts.

Cas Duiker maakte vandaag drie doelpunten: “We waren eigenlijk de hele wedstrijd de betere. Doordat we snel druk zetten moesten zij de lange bal spelen. Voor de rust moet de marge eigenlijk al groter zijn. Na de rust zijn we doorgegaan en kregen we ook steeds meer ruimte. Gelukkig werd er toen veel meer gescoord. We trainen de laatste weken goed en fel. Leuk dat het er ook uit komt.”

Frank Oosterhof maakte na lange tijd zijn comeback: “Het ging goed. Ik voelde ook geen angst om de duels aan te gaan. Dat is belangrijk, want dat verkleint de kans op een nieuwe blessure. Komende weken zal ik nog aan kracht en conditie moeten winnen. Mooi dat we hier vandaag winnen. Iedereen stond z’n mannetje.”

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Karwan Mehrabi, Dennis Schotanus, Roan Admiraal, Milan Rada (72. Kevin Zomerdijk), Frank Oosterhof (60. Bram Bembom), Hugo Winkeler (79. Wim Nijburg), Sander Aarten, Cas Duiker, Husseijn Raza