Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick naar grote zege in Dalfsen

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Tegen ASC overleefde het een lastige openingsfase, waarna de wedstrijd steeds meer een gewonnen wedstrijd werd. De teller bleef uiteindelijk steken op 0-6.

Bij Be Quick missen we Jeffrey van der Vlist (gepasseerd) en Rutger Minkjan (licht geblesseerd) in de basis. Daar staat de terugkeer van Roan Admiraal tegenover. Ook de thuisploeg mist om diverse redenen spelers.Be Quick krijgt in het openingskwartier mogelijkheden via Hugo Winkeler. Dalfsen krijgt o.a. een kans via Werner Snel. Gelegenheidslinksback Kevin Zomerdijk: “ Het begin van onze kant was matig. Verdedigend moesten we echt even zoeken. Dat liep na een minuut of tien beter.” Dat betaalt zich uit in de 20e minuut. Be Quick heeft dan al weer wat kleine mogelijkheden gehad, maar ziet dat Sander Aarten een voorzet van Hugo Winkeler in de rechterhoek binnen schiet: 0-1.

Bram Bembom, middenvelder van dienst deze middag: “Na de matige start komen we er ook fysiek goed doorheen, hoewel we eigenlijk daar de spelers niet echt voor hebben. Met onze sterke aanvallers hebben we altijd kans om toe te slaan. Dat bleek ook nu weer.” In de 28e minuut wordt een hoekschop van Hugo Winkeler door Willem-Jan Talsma in de korte hoek binnengeschoten: 0-2. ASC krijgt steeds moeilijker voet aan de grond. Zomerdijk: “Na die 0-1 geven we in feite niet veel meer weg.” In de 41e minuut wordt Gianlucca van der Vegt gevloerd na een goede actie. Sertaç Yilmaz schiet vervolgens de strafschop binnen, ondanks dat de keeper er dicht bij zit: 0-3.

Na de rust brengt ASC Van Gelder en Bos in om vervolgens het doel van Be Quick te bestoken. Het leidt tot enkele mogelijkheden. Maar Be Quick overleeft ook deze tien moeilijke minuten. Bram Bembom: “In de rust hadden we afgesproken dat we wouden doordrukken. Toch komen we eerst onder druk te staan. Maar we hebben het toch goed dichtgehouden.” Zomerdijk: “Dat eerste stuk moesten we echt even doorkomen, waren ze toch wel dreigend.” Als Sander Aarten in de 58e minuut een diepe bal van Hugo Winkeler binnen tikt, kan het niet meer misgaan. 0-4 en de Dalfser Sturm und Drang is daarmee voorbij. Be Quick roffelt vanaf dat moment op de trom.

Be Quick-trainer Van Nijen begint dan al met wisselen en zal achtereenvolgens Jeffrey van der Vlist, Yordi Veldman en Robbin Uitslag binnen de lijnen brengen. Voor Uitslag is het de terugkeer in Heren 1 na een lange blessure. In deze fase valt ook het volgende doelpunt . Opnieuw is het Aarten die scoort. Een voorzet van Gianlucca van de Vegt wordt van dichtbij binnengeschoten: 0-5 (65e minuut). Kevin Zomerdijk: “Na de 0-4 hebben we het in feite goed uitgevoetbald.” Als Jeffrey van de Vlist in de 73e minuut een rebound binnenschiet staat het al 0-6. In het slot van de wedstrijd missen de Be Quick aanvallers de scherpte en zal er niets meer aan de stand veranderen. Zomerdijk “Al met al een verdiende overwinning.”

Na de wedstrijd is er de nodige verwarring over de uitslag bij Sparta Enschede en Dos Kampen. Uiteindelijk blijkt Dos in de 90e minuut het winnende doelpunt te hebben gemaakt. Be Quick blijft daarmee tweede in de stand.
Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Julian Ruiter, Willem-Jan Talsma (75. Robbin Uitslag), Dennis Schotanus, Kevin Zomerdijk, Bram Bembom, Roan Admiraal, Hugo Winkeler (70 Yordi Veldman) , Sander Aarten, Sertaç Yilmaz (67. Jeffrey van der Vlist), Gianlucca van der Vegt.

1 Dos Kampen 1 6 18
2 Be Quick ’28 1 6 14
3 IJVV 1 6 13
4 DZSV 1 6 10
5 Den Ham 1 6 10
6 WVF 1 6 9
7 De Esch 1 4 6
8 SVI 1 5 6
9 ASC ’62 1 6 6
10 Blauw Wit ’66 1 6 5
11 Enter Vooruit 1 5 4
12 Sparta E. 1 6 4
13 Hulzense Boys 1 6 4
14 Voorwaarts V. 1 6 4

Gerelateerde artikelen

Back to top button