Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick laat het liggen in eigen huis

Zwolle – Be Quick is zaterdag tegen een onfortuinlijke nederlaag aangelopen. De ploeg was de betere tegen ASC, kreeg de kansen, maar slaagde er niet in om de nul van het scorebord te schieten. Dat lukte de tegenstander uiteindelijk wel.

Zonder groots te spelen, begint Be Quick met een licht overwicht aan de wedstrijd. Een enkele keer dreigt ASC uit te breken, maar Be Quick heeft over het algemeen de touwtjes in handen. De eerste serieuze kans ontstaat in de 15e minuut als Sertaç Yilmaz een vrije trap van Yordi Veldman over het doel kopt. Enkele minuten later lijkt Yordi Veldman zelf kansrijk, maar hij valt op de grond en ziet de kans daardoor verloren gaan. De grootste kans voor Be Quick ontstaat in de 35e minuut als ASC verkeerd terug verdedigt en Sander Aarten alleen voor de keeper komt te staan. De bal belandt echter in het zijnet. Vlak voor de rust komt Be Quick nog goed weg. Na een dubbele fout van Sertaç Yilmaz en Floris Blom, is er goede ingrijpen van Rob Huisman dat erger voorkomt.

Na de pauze speelt Be Quick met meer bravoure. Er is een spectaculair moment in de 54e minuut als een vrije trap van Roan Admiraal uit de kruising wordt weggetikt. Be Quick ontsnapt zelf na een uur voetballen als een schot van Matthijs van Gelder net naast het doel verdwijnt. Daarna is het weer Be Quick dat domineert met grote kansen. Gianluca van der Vegt en Sander Aarten komen beiden alleen voor de keeper, maar het vizier staat niet op scherp. Be Quick betaalt enkele minuten later de prijs voor de gemiste kansen. Een vrije trap van Johan Lindeboom wordt door Nick Bredewold in de touwen geknikt: 0-1.

Met het inbrengen van Jeffrey van der Vlist voor Rob Huisman gaat Be Quick nog offensiever spelen. Het mag niet baten. De vrijstaande Chiel Pasman schiet in de 83e minuut de 0-2 in de touwen en daarmee is de wedstrijd gedaan. Het is een treurig einde van een wedstrijd die een beter lot had verdiend. Met het vertoonde spel mag Be Quick echter wel hopen op meer punten.

Wilfred Westerhuis: “Voor de rust stonden we verdedigend goed, maar was het aanvallend matig. We hadden te weinig lef om het middenveld in te spelen. In de tweede helft spelen we goed, maar missen we 100% kansen. Het gaat uiteindelijk om kansen benutten in het voetbal. Het jammer dat we uit een standaardsituatie op achterstand komen.”

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Rob Huisman (72. Jeffrey van der Vlist), Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Hugo Winkeler, Roan Admiraal, Yordi Veldman, Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Gianluca van de Vegte