SportVoetbal

Be Quick komt niet verder dan gelijkspel tegen de Esch

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag de kans laten liggen om weer eens drie punten bij te schrijven. Na een ruime voorsprong moest het uiteindelijk toch nog een remise toestaan.

Na een veelbesproken voetbalweek is het deze zaterdag aan Be Quick om zich te herpakken. De thuisclub moet het echter doen zonder Rutger Minkjan, Sander Aarten en Sander Fillet. Zij zijn om uiteenlopende redenen afwezig. Een basisplaats is er daardoor voor Kevin Westerbeek. Tegenstander de Esch kan Be Quick passeren bij een overwinning.

Onder mistige omstandigheden begint Be Quick prima aan de wedstrijd. In de 4e minuut weet keeper Ensink een schot van Yilmaz tegen te houden, maar Hugo Winkeler is attent in de rebound: 1-0. Een goede start na een week met veel tegenslagen. Namens De Esch stichten Iepma en Elbersen gevaar, maar Be Quick vergroot de voorsprong in de 18e minuut. Na een prima aanval raakt Yilmaz de lat, de oplettende Gianlucca van der Vegt maakt het alsnog af: 2-0.

Hierna zet De Esch wat meer druk en het leidt tot een grote kans voor Eibersen (25e) maar Be Quick komt er mee weg. Na een fraaie actie van Gianlucca van der Vegt, tikt Kevin Westerbeek de 3-0 binnen (35e). Een riante voorsprong, maar voor de rust verandert dat nog. Als Talsma zich verslikt in een aanvaller, krijgt De Esch een vrije trap net buiten de zestien. Christian Poos schiet die op fraaie wijze in de kruising: 3-1. Op slag van rust slaat Be Quick nog een goede aanval van De Esch af, maar de bal wordt in het volle centrum uitverdedigd, waarna Iepma ook nog de 3-2 binnen schuift.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Met een voorsprong de rust in, maar toch ook met een kater. Na de pauze staat er echter weer een degelijk Be Quick, waarbij ook Karwan Mehrabi tussen lijnen verschijnt. Be Quick lijkt op weg naar een volgend doelpunt. En er zijn kansen voor Hugo Winkeler en Gianlucca van der Vegt, maar de stand verandert pas in de 73e minuut. De Esch komt eigenlijk vanuit het niets op 3-3 als Elbersen de bal in de kort hoek binnen schiet.

In de slotfase ontsnapt Be Quick nog diverse keren aan een nederlaag met kansen voor Vehof, Prumers en Elbersen. In blessuretijd krijgt ook Be Quick nog een grote kans als Gianlucca van der Vegt de bal voor geeft maar niemand binnen kan tikken. Als de wedstrijd nog 90 minuten wordt beëindigd is niemand echt blij met het punt. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij DZSV. Op 16 december volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop: thuis tegen IJVV.

Opstelling: Teko Malanda, Dennis Schotanus, Willem-Jan Talsma (46. Karwan Mehrabi) , Hussein Raza, Bram Bembom Sertaç Yilmaz, Kevin Zomerdijk, Hugo Winkeler, Kevin Westerbeek (Yordi Veldman), Gianlucca van der Vegt