Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick en Enter Vooruit delen punten

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag aan de eerste wedstrijd een punt overgehouden. Be Quick had vooral in het eerste uur van de wedstrijd het betere van het spel, maar verzuimde om de tegenstander op achterstand te zetten. Uiteindelijk kon de ploeg van Wilfred Westerhuis leven met een punt.

Het is het zoveelste seizoen op rij dat de toeschouwers zien dat Be Quick en Enter in competitieverband tegen elkaar uitkomen. En ook nu zien we weer een voetballend Be Quick tegen een verdedigend, fysiek Enter. Be Quick, ondanks een behoorlijke lijst met afwezigen, legt in de eerste helft behoorlijk spel op de mat.

De eerste gevaarlijke momenten zijn er na een kwartier voetballen. Kevin Westerbeek kan net niet bij een pass van Roan Admiraal. Be Quick ontsnapt als Kevin Peppels twee minuten later een bal voorlangs schiet. Be Quick is hierdoor echter niet uit het veld geslagen. En in de 18e minuut leidt dat tot het meest spectaculaire moment uit de eerste helft. Een diepe bal van Yordi Veldman, wordt door Frank Oosterhof knap op het doel geschoten. Keeper Robert Velten weet de bal echter nog net over het doel te tikken.

Enter Vooruit, dat eigenlijk zo snel mogelijk terug wil naar de Eerste klasse, slaagt er niet in om Be Quick de wil op te leggen. Het is vooral Be Quick zelf dat op sommige momenten gevaar sticht in eigen gelederen. Soms is er een pijnlijk misverstand tussen doelman en verdediging. De roodzwarte brigade mag niet mopperen rond de 35e minuut en ontsnapt tot twee keer toe aan een achterstand.

De slotminuten van de eerste helft zijn voor Yordi Veldman. Twee keer treft een goed schot net geen doel. De derde keer weet Kevin Zomerdijk de vrije trap net niet binnen te knikken.
De tweede helft is opener dan de eerste helft. Be Quick probeert het spel te maken, maar Enter schakelt vooral snel om naar de counter, vaak met Henri Knol als onmisbare schakel. Bij Be Quick is er met regelmaat sprake van misverstanden. Momenten van mindere concentratie, met matig ingrijpen. Voorin blijven er mogelijkheden voor de ploeg van Westerhuis. Achterin gaat de poort steeds meer open. Rond de 75e minuut is duidelijk dat het doelpunt aan beide zijden kan vallen.

In de 81e minuut zal het eerste seizoen doelpunt van Be Quick op naam van Sertaç Yilmaz komen. Daarbij is Yilmaz vooral gelukkig dat de inzet van de ingevallen Sander Aarten via hem alsnog in het doel rolt : 1-0. Daarmee verkrijgt Be Quick zo’n 10 minuten voor tijd een voorsprong die een minuut later weer heel gemakkelijk wordt weggegeven. Bij matig verdedigen weet Kevin Peppels de bal fraai binnen te werken (82e). Be Quick slaagt er in de resterende minuten niet meer in om de wedstrijd om te keren en het eindsignaal brengt uiteindelijk een wedstrijdpunt in veilige haven.

Be Quick kan terugzien op een wedstrijd met twee gezichten. Enter slaagde er nooit echt in om het spel te maken. Daarbij moet de ploeg wat zuiniger zijn op de bal en soms misschien voor een veilige oplossing kiezen. Trainer Westerhuis koesterde na afloop het punt en het vertoonde spel in de eerste fase van de wedstrijd.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Ties van Wijk, Floris Blom, Roan Admiraal, Kevin Zomerdijk, Maarten Veldhuizen, Frank Oosterhof, Pim Hermans, Yordi Veldman, Sertaç Yilmaz (75. Julian Ruiter), Kevin Westerbeek (70. Sander Aarten).

Gerelateerde artikelen

Back to top button