KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Omgevingsvergunningen blijven in stand na second opinion

Zwolle – Aan de Deventerstraatweg zijn de plannen voor optopping van de huizen aan een second opinion blootgesteld. De uitkomst is dat de plannen doorgang mogen vinden. Het blijkt uit een raadsbrief die wethouder Gerdien Rots stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Het gaat om een second opinion welstand voor Deventerstraatweg 7, 11 en 13. De second opinion welstand is voorgelegd aan de welstandscommissie van het Oversticht. Deze adviseert de gemeente over welstand. De welstandscommissie heeft op 3 juli 2023 een schriftelijke reactie uitgebracht. Namens het college is vervolgens op 1 september 2023 een schriftelijke reactie op de bezwaren opgesteld en aan betrokkenen toegestuurd. Hierin is ook gereageerd op de second opinion welstand. De bezwaren met second opinion welstand zijn vervolgens voorgelegd aan de Adviescommissie bezwaarschriften.

De Adviescommissie geeft aan dat het college kan vasthouden aan de welstandsadvisering van het Oversticht en dat de omgevingsvergunning in stand kan blijven. Dit met aanvulling van een voorschrift dat ziet op een ander punt dan welstand. Namens het college is het advies vervolgens overgenomen in een beslissing op ingediende bezwaren. Dit is het definitieve standpunt over de second opinion welstand.

Tegen deze beslissing op bezwaren staat beroep open bij de rechtbank Overijssel.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button