SportVoetbal

Be Quick ’28 schiet tekort tegen Barneveld

Be Quick heeft zaterdag de thuiswedstrijd verloren tegen SDV Barneveld. Vooral een moeilijke fase voor de rust deed de ploeg de das om. Door dit verlies komt de nacompetitie ineens akelig dichtbij.

“De eerste 20 minuten vond ik dat we aardig speelden” zegt Be Quick-trainer Arnie Pot. “Goed in de organisatie, waardoor ze ook niet echt aan kansen toekwamen.” SDV Barneveld, nog volop in de race voor het kampioenschap, ziet dan dat Be Quick na 22 minuten op voorsprong komt. Doelpuntenmaker is Frank Oosterhof, die vandaag zijn 150e optreden heeft in de hoofdmacht van Be Quick en voor de wedstrijd in het zonnetje is gezet. Oosterhof schiet een voorzet van Bas Buimer binnen, nadat Sander Aarten handig over de bal heenstapt: 1-0.

“Daarna lijkt het wel of wij ze in het zadel helpen” zegt Arnie Pot. “In een korte periode gaat er zes of zeven keer iets fout en gaan we een stapje minder doen.” Het antwoord van SDV Barneveld laat dan ook niet lang op zich wachten. In de 26e minuut kopt Rob Knul een voorzet van Atibi achterwaarts binnen: 1-1. Pot: “Het was een trage voorzet die moeilijk is binnen te koppen, maar hij werd ook totaal niet gehinderd.” In de 40e minuut herhaalt Knul zijn kunststukje en kopt de bal in de hoek van het doel: 1-2.
De ploegen lijken dan te gaan rusten met een 1-2 stand, maar plotseling is er nog een grote kans voor Sander Aarten die de bal met een lob over de keeper tegen de paal werkt.
Na de rust komen beide teams niet meer tot scoren. Arnie Pot: “Ik vind wel dat we ons na de rust herpakt hebben.

Op een kans van Sander Aarten na, kwamen we niet echt meer tot grote kansen. Je ziet ook dat Barneveld een goede ploeg is die zich niet zomaar laat wegzetten.” Namens Barnveld is Knul nog dicht bij zijn derde doelpunt, maar de paal brengt redding voor Be Quick.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay, Talha Özen, Bas Buimer, Roan Admiraal, Sander Aarten.