Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

BDG sporthal wordt Sporthal Zwolle-Zuid

Sinds de oprichting van de sporthal, ruim 17 jaar geleden staat de sporthal in Zwolle-Zuid bekend als BDG Sporthal. BDG Technisch administratieve diensten is opgehouden te bestaan en daarmee eindigde de jarenlange sponsoring.Met het afscheid van deze loyale sponsor, een
moment voor een totale remake van de sporthal, is vanaf 1 januari 2015 de BDG sporthal omgedoopt tot Sporthal Zwolle-Zuid.

Het lijkt alsof er een nieuwe sporthal staat in Zwolle-Zuid. De sporthal heeft een totale metamorfose ondergaan. Niet alleen de buitenkant van de sporthal heeft een nieuw elan, welke past bij de omgeving, maar ook de website ( http://www.sporthalzwollezuid.nl/) is rigoureus aangepast en heeft een verfrissend en informatief karakter gekregen. De medewerkers zijn herkenbaar aan de representatieve bedrijfskleding. In de afgelopen twee jaar hebben er vernieuwingen en uitbreidingen plaatsgevonden die bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de sporthal.

Sportzaal gemoderniseerd

In 2013 is de vloer van de sporthal geheel vernieuwd. Met deze investering voldoet de vloer aan de eisen van NOC/NSF. De speciale vering van de vloer is aangenaam, waardoor het aantal en de ernst van onverwachte sportblessures zoveel als mogelijk wordt voorkomen. Door de unieke belijning kunnen alle spelvormen op een duidelijke wijze uitgevoerd en beleefd worden. Daarnaast beschikken de gebruikers over eigen afsluitbare materiaalruimtes. De hypermoderne rolluiken hebben niet alleen een praktisch voordeel, ook krijgt de grote sporthal meer uitstraling.

Extra op- en afrit voor gehandicaptensport

Op verzoek van de gehandicaptensport beschikt de sporthal over een extra demontabele hellingbaan en kunnen rolstoelgebruikers van twee hellingbanen tegelijk gebruik maken. Daarnaast is de toegang tot de sporthal aangepast . Door de automatische deurbediening wordt tegemoet gekomen aan de wens van de gehandicaptensport. De sporthal beschikt tevens over een toiletvoorziening voor gehandicapten.

Moderne nieuwe kantine(incl gratis Wifi)

De nieuwe moderne kantine (met een aparte loungehoek) is alweer geruime tijd in gebruik. Op de comfortabele banken kunnen, achter gehard glas, de wedstrijden in de hal gevolgd worden. Door diverse zitvarianten is de ambiance in de kantine sterk verbeterd. In de kantine is een ruim assortiment aan snacks en allerlei dranken etc. verkrijgbaar. Voor wachtenden is het ideaal dat in de kantine gratis Wifi beschikbaar is.

Toekomst van de sporthal staat onder druk

Ondanks dat de bezetting door verenigingen s’ avonds en in het weekend optimaal is, is het wegvallen van een aanzienlijk deel van het bewegingsonderwijs overdag een wezenlijk zorgpunt. Alhoewel de sporthal nu nog financieel gezond is het bestuur met de gemeente in overleg over de minder financieel gunstige exploitatie .

Aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor

Het bestuur is op zoek naar nieuwe (hoofd)sponsoren. De sporthal biedt uiteenlopende mogelijkheden voor sponsoren en hun relaties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button