AlgemeenNieuws uit ZwolleStadshagenUit uw buurtVoorpagina

Basketbalveld in Stadshagen wordt omgetoverd tot ijsbaantje

Zwolle – Schaatsen op een basketbalveldje! Dit ludieke idee had Sportservice Zwolle opgevat. Het baantje moet komen aan de Buidelmos in de wijk Stadshagen. Inmiddels is gestart met het prepareren van de baan.

Dinsdagochtend startte het leuke project met de aanleg van dammetjes. Medewerkers van de ROVA hebben het hele veldje omgebouwd zodat het geschikt werd om water vast te houden. Vervolgens kon de waterbak gevuld worden. Een mooie klus voor Boer Pelleboer uit Mastenbroek. Hij koppelde een grote giertank vol met water  achter zijn tractor en reed daarmee de wijk in. Een toch niet alledaagse verschijning in de grote wijk in Zwolle.

Bij de Buidelmos aangekomen kon de ‘stop’ eruit en werd de waterbak blank gezet.  Woensdagochtend had de natuur zijn werk al gedaan. Onder de dikke laag sneeuw was het eerste ijs zichtbaar.

De verwachtingen bij de initiatiefnemers zijn hooggespannen: “Het is een probeersel, hopen dat het lukt  om vrijdag te schaatsen. , zo laat het Wijkservicepunt West van de gemeente Zwolle weten.

Met een nachtvorst van -7 graden moet dat toch zeker lukken. Haal je schaatsen maar uit het vet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button