Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Basischool De Marshof krijgt titel ‘Gezonde School’

Zwolle – Kindcentrum De Marshof heeft het keurmerk ‘Gezonde School’ behaald. Met dit vignet laat De Marshof zien dat zij voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen van de Gezonde School. Om deze titel te vieren deden de leerlingen en leerkrachten van de school samen met de buurtsportcoach van SportService Zwolle en Zwolfje van PEC Zwolle een work-out op het schoolplein.

De Marshof heeft de titel gekregen op het gebied van sport en bewegen. Om de titel te behalen moet de school aan meerdere criteria voldoen. Een aantal van deze criteria zijn: een jaarlijkse sportdag op het sportpark, de Koningsspelen en het organiseren van diverse sport- en beweegactiviteiten op het schoolplein. Daarnaast is het ook van belang dat de gymlessen wekelijkse gegeven worden door een vakleerkacht/buurtsportcoach. De titel is een aantal jaren geldig waarna weer aangetoond moet worden dat De Marshof nog steeds voldoet aan de criteria.

Door de work-out te doen kon de school gelijk uitstralen dat ze een gezonde/sportieve school zijn. ”Natuurlijk is het in de coronatijd ook belangrijk dat de kinderen blijven bewegen”, aldus buurtsportcoach Erica Manenschijn. ”Wij zijn super blij en trots op de titel ‘gezonde school’.”

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button