SportZaalvoetbal

WRZV wint uitduel van ASVD in Dronten

Het vlaggenschip van de WRZV heeft ook in Dronten de koppositie met verve verdedigd. Het was een weerzin tussen bekenden van beide keepers. WRZV ‘er Ronald Hoogezand geboren in Dronten zag veel bekenden van vroeger en ASVD keeper en Zwollenaar Mike ter Wiele mocht het doel schoon zien te houden tegen zijn WVF maatjes.

De koploper ging er gelijk voor en zette veel druk op de Drontenaren, die er in de beginfase nauwelijks aan te pas kwamen. Het was wederom Willem Bel die de score wist te openen voor de WRZV en keeper ter Wiele kansloos liet. Hij ging buitenom en rondde knap met buitenkant rechts af. ASVD beet vier minuten later van zich en noteerde de gelijkmaker. In de 12e minuut was het wederom Bel, die met een mooie actie ter Wiele passeerde en de Zwollenaren op voorsprong kegelde (1-2). Na een overtreding van ter Wiele op WVF maatje Mazouz kreeg de WRZV, tot groot ongenoegen van de ASVD keeper, een penalty. Jaouad Akloud wist wel raad met dit buitenkansje en bouwde de voorsprong verder uit (1-3). De volgende treffer kwam van de voet van routinier IJzerman die de bal strak in het kruis schoot na een knappe assist van Willem Bel (1-4). Vlak voor rust was het wederom Willem Bel, die nu op aangeven van IJzerman zijn hattrick binnenschoot (1-5).

Na de rust liet WRZV zich met name verdedigend niet van haar beste kant zien. Dit overkomt de ploeg wel vaker nadat het een ruime voorsprong heeft genomen. Het slappe verdedigen kwam voor de thuisploeg goed uit en ASVD bracht de achterstand terug op 3-5. De Blauwvingers gingen wisselen en Bel kwam weer in de ploeg. Binnen de minuut was het al raak en scoorde Bel na een mooie combinatie met Mazouz de 3-6.

Drie minuten later zorgde dezelfde combinatie tussen Mazouz en Bel voor de zevende Zwolse treffer van de avond. Dit keer mocht Jabir Mazouz de bal achter ter Wiele prikken. De beslissende treffer kwam op naam van ‘good old’ Jurjan Meijntjes die knap doorzette en de bal hard inschoot. Daarna was de koek op voor de Zwollenaren. Concentratie verlies en gemakzuchtig spel zorgde uiteindelijk nog voor twee ASVD treffers. WRZV Zwolle won het uitduel in Dronten met 4-8 en gaat alleen aan de leiding in de KNVB hoofklasse F. Concurrent Morado uit Nijmegen volgt op twee punten.
De volgende wedstrijd van WRZV Zwolle wordt gespeeld op woensdag 6 december. WRZV speelt thuis in haar eigen WRZV hallen om 20.30 uur tegen zvv Dynamo uit Lelystad. De wedstrijd is vrij toegankelijk.