LevensbeschouwingNieuws uit Zwolle

Baptisten in Zwolle vieren aanloop naar Pasen

Zwolle – Baptisten Gemeente Zwolle organiseert vier bijzondere diensten in de Stille Week, de dagen voor Pasen. Op donderdag 18 april, vrijdag 19 april, zaterdag 20 april vertellen de diensten het verhaal van het lijden van Jezus Christus. De diensten beginnen donderdag en vrijdag om 19.30 uur en zaterdag om 20.30 uur aan de Burgemeester Drijbersingel 15 in Zwolle.

Bijzondere bijeenkomsten

Tijdens de Stille Week staat de lijdensweg van Jezus Christus centraal. De diensten in deze week zijn bijzonder en spraakmakend. Van diepe stilte tot groot geluk en van verdriet tot feest. “De lijdensweg van Jezus Christus moet heel emotioneel zijn geweest, zowel positief als negatief,” aldus voorganger Aernout de Jong. “Die beleving leggen we ook in deze diensten.”

Pasen met popsongs

Op donderdag 18 april begint de reeks diensten. Jezus Christus vierde het laatste avondmaal met Zijn leerlingen en werd later op de avond verraden door Judas. De dienst van Witte Donderdag staat in het teken van spanning, verraad en liefde, onder begeleiding van zangeres Anniek Sophie die met Nederlandse popsongs dit verhaal vertelt.

Goede Vrijdag volgt in stilte en in rouw. Op deze dag stierf Jezus aan het kruis. De volgende dag, Stille Zaterdag, werd het lichaam van Jezus in het graf gelegd. Deze dienst is hoopvol; het uitzien naar Pasen en een nieuw leven door Jezus Christus staan hier centraal. Zondag 20 april viert Baptisten Gemeente Zwolle het Paasfeest, de wederopstanding van Jezus.

Baptisten Gemeente Zwolle is een hechte gemeenschap van jong en oud. In de vieringen staat samenzijn centraal. “Juist met imponerende en bewogen diensten als deze is het fijn om samen een gemeente te zijn,” vertelt De Jong. “We staan er niet alleen voor en hebben in goede en slechte tijden steun aan elkaar!” Er is ruimte voor ontmoeting en voor gesprek.

De diensten van donderdag 18 april en vrijdag 19 april beginnen om 19.30 uur. De dienst van zaterdag 20 april begint om 20.30 uur. Alle diensten vinden plaats in kerkgebouw De Samenhof aan de Burgemeester Drijbersingel. Op zondag 20 april begint de dienst op de gebruikelijke tijd om 10.00 uur. Voor fietsen en auto’s is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button