BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Banieren verwelkomen bezoekers Zwolse binnenstad

Zwolle – Wisselende banieren langs zes invalswegen rondom de binnenstad van Zwolle verwelkomen bezoekers en leiden mensen straks op natuurlijke wijze naar de gastvrije binnenstad. Burgemeester en wethouders hebben daarvoor in overleg met de binnenstadsmanager en het ZwolleFonds geschikte plekken en spelregels vastgesteld.

Zwolle wil de meest aantrekkelijke en gastvrije binnenstad in noordoost Nederland worden en blijven. Daarom werkt de gemeente graag mee aan dit initiatief van het ZwolleFonds, dat meer bezoekers naar de binnenstad wil trekken die daar langer verblijven. Via het ZwolleFonds investeerden de gezamenlijke binnenstadsondernemers daarom onder andere eerder al in bloembaskets en samen met de gemeente in sfeerverlichting en verlichte eyecatchers in de winterperiode.

Strategische locaties

Om bezoekers op min of meer natuurlijke wijze naar de binnenstad te leiden willen de gemeente en binnenstadsondernemers op strategische plekken banieren plaatsen. Langs zes invalswegen is ruimte voor een opstelling van drie tot vijf masten: de Katerdijk, Burgemeester Roelenweg, Van Wevelinkhovenstraat, Wethouder Alferinkweg, Stationsweg en de Willemskade.

De banieren komen op zorgvuldig gekozen plekken te staan: ze moeten opvallen, maar ook weer niet te veel. Ze mogen niet het zicht ontnemen op het beschermd stadgezicht of te nadrukkelijk in beeld staan bij belangrijke gevels, gebouwen en parken. De locaties liggen daarom op ruime afstand van de stadsgracht en op plekken waar ze het verkeer niet te veel afleiden of tot onveilige situaties kunnen leiden.

Nu er overeenstemming is over de locaties en de spelregels kan het ZwolleFonds een vergunning aanvragen voor de plaatsing van de masten met banieren. Dan zullen ook de precieze plekken bepaald worden.
De eerste banieren worden naar verwachting deze zomer geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button