KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

vv Berkum wint ook van Flevo Boys

Zwolle – Berkum 1 heeft Flevo Boys met 1-0 verslagen en won daarmee niet alleen voor de tweede keer op rij, maar trok ook de eerste thuiswinst over de streep. De Zwollenaren kregen de betere kansen en hadden na rust aan één fraai uitgespeelde treffer genoeg voor de uiteindelijk verdiende overwinning.

“Prima, goed gedaan,” oordeelde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “In de eerste helft hadden we twee of drie doelpunten moeten maken, daarna scoorden we een goede goal en gaven we niet veel meer weg.” Coach Arjen Postma van Flevo Boys vond dat zijn ploeg goed begon maar daarna steeds slordiger werd. “Na de 1-0, die viel door een individuele fout bij ons, waren wij niet meer in staat om nog iets te creëren.”

Zijnet

Berkum oogde in de eerste minuten wat onzeker en kon opgelucht ademhalen toen Thom Bos voor het Zwolse doel een behoorlijke kans verknalde. Aan de overzijde mikte Twan Knul in het zijnet en na een fraaie solo van rechtsback Frank van der Burg, die net als een week eerder weer voor veel dreiging zorgde, kon Flevo Boys-keeper Matyas van Zorge maar nét redding brengen. De Emmeloordse doelman moest ook daarna in actie komen bij kansen van Knul, Mike van Ekeren en Robert Talens en zorgde er zo voor dat zijn ploeg zonder schade de rust haalde.

Bij de hervatting bracht Flevo Boys liefst drie wissels het veld in waarmee de polderploeg aanvaller en feller ten strijde trok. Berkum-keeper Huib Veurink moest al snel aan de bak, maar kwam daarna eigenlijk niet meer in problemen omdat de bezoekers voorin toch weinig écht gevaar konden stichten. Na krap een uur liep Flevo Boys in het mes toen Knul een bal goed onderschepte en de diepte in kon. Hij leverde de bal vervolgens prima af bij de mee gesprinte Ivar Nijboer, die met een fraaie stift de uitkomende doelman Van Zorge kansloos liet: 1-0.

Vizier

Flevo Boys slaagde er daarna niet meer in om nog echt dreigend te worden en leek er toen ook zelf niet meer in te geloven. De Emmeloorders mochten zelfs niet mopperen dat Berkum in het laatste kwartier niet verder uitliep, maar het vizier bij Nijboer en invaller Chris van der Meulen bleek net niet scherp genoeg afgesteld.

Berkum is door deze krappe maar verdiende winst eindelijk af van de akelige laatste plaats in de 4e Divisie B. De Zwollenaren stegen drie plaatsen naar de 13e plek en staan nu in punten gelijk met Flevo Boys, dat nog wel een beter doelsaldo heeft.

Berkum-Flevo Boys, 15 oktober 2022

Eindstand: 1-0 (0-0)

Scheidsrechter: Jan-Willem Bouw
Doelpunt: 59. Ivar Nijboer (1-0)
Gele kaarten: Ivar Nijboer (Berkum), Roelof Strikwerda, Coen Hommema (Flevo Boys)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Robert Talens, Alex van Hoesel (63. Boaz Rahajaan), Jorben Nieuwenhuis, Bas van Wijnen (76. Finn van Kommer), Björn Bakker, Mike van Ekeren, Twan Knul (63. Chris van der Meulen), Giorney Rojer (21. Ivar Nijboer)
Opstelling Flevo Boys: Matyas van Zorge, Thom Bos (78. Yander Zandbergen), Roelof Strikwerda, Ron Janzen (78. Bas Bakker), Saïd Hassan, Johan Tiems, Aran Nijboer (46. Gerben Visser), Timon Rorije (46. Coen Hommema), Frits Dantuma, Willem Huizing (46. Thomas Potters), Marc Reussing

Gerelateerde artikelen

Back to top button