Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Back to the Eighties op het Grote Kerkplein

Door: Chantal Kuipers

Zwolle- Wie zich even ‘Back to the Eighties’ wilde voelen kon vrijdag zijn hart ophalen in Zwolle. Het Grote Kerkplein was omgetoverd tot een heus Outdoor Roller Disco event. Zo’n 150 mensen lieten, op ouderwetse rolschaatsen, hun beste dansmoves zien op de funky muziekklanken van onder andere ABBA en de Bee Gees.

“Het is een groot succes. Eerder hadden we ook al een rollerdisco in Hedon en nu hier”, vertelt Simone Boshove organisator van Buro Ruis enthousiast. “Volgend voorjaar gaan we kijken of we terug kunnen komen.”

Foto: © Peter Denekamp – Roller Disco

Dat Simone bijna niet te verstaan is boven de muziek uit, is een goed teken. Er wordt gedanst, gelachen en veel van de mensen zijn voor de gelegenheid uitgedost in een glitteroutfit.

“De laatste keer was twee jaar geleden dus het is wel even weer spannend”, zegt een man die met moeite zijn rolschaatsen aankrijgt. “Wie weet hoe je moet remmen?” roept een ander meisje waarnaar er van alle kanten hulptroepen komen aangestormd om te zorgen dat er geen grote ongelukken gebeuren.

“Het is alleen jammer dat het iets te klein is. Volgende keer willen we nog meer ruimte”, besluit Simone haar verhaal. En dat lijkt een goed idee, want Zwolle Bruist en de meeste mensen gaan dan ook rollend de nacht in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button