Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWandelen

Avond4daagse Zwolle van start gegaan

Zwolle – De Avond4Daagse Zwolle kende maandagavond een goede start. Met prima wandelweer gingen zo’n achtduizend wandelaars op pad vanaf twee startlocaties.

Met zo’n eerste wandeldag is iedereen natuurlijk vol energie. Voor de scholen werd er op de vijf en tien kilometer dan ook aardig doorgewandeld. Het potje met vet hoor je nagenoeg niet meer. Dat heeft allang plaats gemaakt voor mini geluidsdragers met rapmuziek en al wat verder populair is bij de jeugd. Maar de jonge wandelaars konden er zelf ook wat van. De vrolijke kinderstemmen waren de hele tocht aanwezig. Maar zodra de lange stoet een tunnel of viaduct passeerde moesten de decibellen natuurlijk helemaal luidkeels uitgeprobeerd worden.

De ouders en grootouders liepen er relaxed achteraan. Om de rugzak mee te sjouwen of om de kids een beetje in het gareel te houden.

Gelukkig was er onderweg de tent van de school waar moeders en vaders de ranja en koeken al klaar hadden staan. En in verschillende straten zwaaiden mensen vrolijk uit het raam naar de wandelaars.

Rond half negen was het gros weer binnen. Nog even op de fiets naar huis en dan natuurlijk de sokken uit. Blaren? Tja dan maar even doorprikken! Want morgen is er weer een nieuwe vierdaagse dag.

Back to top button