112 nieuwsKabelkrantNieuws uit Zwolle

Automobilist twee keer binnen twee dagen betrapt op rijden zonder rijbewijs

Zwolle – Maandag werd door de politie op de IJsselallee in Zwolle een buitenlandse automobilist aan de kant voor een snelheidsovertreding. De bestuurder reed 100 km/u in plaats van de toegestane 70.

De bestuurder bleek nog een niet onherroepelijk vonnis van ruim €600, te hebben open staan. Hiertegen kon de man nog in beroep gaan. Het vermoeden bij de agenten bestond dat de man geen rijbewijs had, terwijl hij aangaf dat dit wel het geval was. Om erachter te komen of de bestuurder wel of niet in het bezit was van een rijbewijs, besloot de politie dat te checken bij collega’s in het buitenland. Ruim een uur later kwam de bevestiging vanuit het buitenland: persoon niet in bezit van rijbewijs. Dus werd er proces verbaal opgemaakt voor snelheid en voor het rijden zonder rijbewijs.

Woensdagavond werd dezelfde bestuurder in dezelfde auto op de N50 tussen Hattem en Kampen opnieuw staande gehouden door de politie. Nu erkende hij wel helemaal geen rijbewijs te hebben. Daarbij testte hij bovendien positief op drugsgebruik.

De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau in Zwolle voor een bloedproef. De uitslag hiervan wordt over enkele weken bekend. Agenten hebben hem beloofd dat bij herhaling het voertuig (niet van hemzelf) in beslag genomen zal worden. Uiteraard kreeg hij voor de tweede keer deze week proces verbaal voor rijden zonder rijbewijs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button