112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Auto zonder kentekenplaat aan de kant gezet met 210 km/u

Donderdagavond werd de onopvallende auto van het Politie Team Verkeer Oost Nederland op de A28 tussen Zwolle en Staphorst ingehaald door een Volvo die geen kentekenplaat voerde aan de achterzijde. Meteen werd hun aandacht getrokken natuurlijk.

De snelheidsmeting die vervolgens werd gedaan kwam uit op een afgelezen snelheid van 210 km/u, na alle correcties 194 km/u. De maximumsnelheid op dat traject was op dat moment 120 km/u.”Fors te hard dus!”, laat de politie weten.

Omdat dit voertuig geen kenteken voerde aan de achterzijde en het vooralsnog onduidelijk was of dit aan de voorzijde ook zo was waren de verbalisanten extra alert. Hierop werd de meldkamer in kennis gesteld om overige eenheden strategisch te positioneren bij een eventuele “negeren stopteken”.

De bestuurder besloot toch gewoon gevolg te geven aan het aan hem gegeven stopteken en werd staande gehouden bij Rogat. Het rijbewijs van deze automobilist werd ingevorderd en de standaard inhoudingstermijn bij een overschrijding van >70 km/u is 4 maanden. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Bij nadere bestudering van het voertuig bleek dat dit voertuig voor de export bestemd was en dat er een A4-tje met daarop een met pen geschreven kenteken achter de achterruit was bevestigd. De kentekenplaat aan de voorzijde bleek wél de juiste te zijn. Voor de onjuiste “kentekenplaat” werd gewaarschuwd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button