Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Geen Stadsfestival in 2024; te weinig financiën

Zwolle – Het bestuur van Stadsfestival heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Zwolle gevraagd of zij de subsidie voor 2024 mag houden om in te zetten voor de eerste editie van het festival nieuwe stijl in 2025 waar nog een additionele subsidie voor aangevraagd zal worden. Het houdt dan geen festival in 2024. Dit alles blijkt uit een raadsbrief die wethouder Monique Schuttenbeld stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Artistieke signatuur

De wethouder wil die toestemming ook geven. Naar aanleiding van het advies van de Adviescommissie Cultuur over de subsidieaanvraag van Stadsfestival 2023/2024 heeft Stadsfestival een plan ontwikkeld voor een nieuw Stadsfestival met een duidelijke artistieke signatuur en passende bij de ambities van Zwolle, met bovenregionale aantrekkingskracht. Dit plan is inmiddels gepresenteerd aan de stakeholders van het festival; de C7 en de gemeente bij hoofde van de wethouder cultuur.

‘De C7 is zeer enthousiast over dit plan. Het plan sluit prima aan bij de ambities van Zwolle om met het festivalbeleid sterker in te zetten op festivals met bovenregionale (landelijke) aantrekkingskracht en een artistiek hoogwaardige, onderscheidende programmering.’, stelt wethouder Schuttenbeld.  ‘Dit ter versterking van het profiel van Zwolle als Experimentele, Creatieve en Ondernemende stad (ECO-profiel). Dit plan overtuigt sterk op de grote bijdrage die het kan leveren voor het aantrekken van de voor Zwolle gewenste doelgroepen zoals de pioniers en de jonge gezinnen zonder daarbij de huidige bewoners uit het oog te verliezen. De programmering biedt ook veel kansen voor participatie door Zwollenaren.’

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button