112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle-Zuid

UPDATE: Auto veroorzaakt ravage Zwolle-Zuid, bestuurder ontregelde diabeet

Zwolle – De automobilist die zaterdagavond een ravage veroorzaakte in Zwolle-Zuid was een ontregelde diabeet. De 40-jarige Zwollenaar ramde met zijn auto geparkeerde auto’s, meerdere verkeerspaaltjes op een fietspad, een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand op de Scheidermarke.

Rond negen uur zaterdagavond werden bewoners in de omgeving van de Commissarislaan opgeschrikt door harde knallen. Meerdere omwonenden zagen de auto op de Goeijenmarke tegen geparkeerde auto’s knallen. Vervolgens ging de rit verder over de Commissarislaan en het fietspad richting de Schneidermarke. Verkeerspaaltjes en een lantaarnpaal sneuvelden hierbij. Toen de auto tegen een boom op de Schneidermarke tot stilstand kwam zagen omstanders de man uit de auto stappen. Buurtbewoners vertelden dat de man strompelde en ‘raar’ liep. Hij wandelde vervolgens richting het park.

Verwarde indruk

Even later troffen politiemensen de bestuurder aan op de Commissarislaan. “Hij maakte een verwarde indruk op de collega’s ter plaatse,” vertelt politiewoordvoerder Henk Kremer. “Toen we de man staande hadden gehouden gaf hij direct aan diabeet te zijn.” De agenten hebben de man naar een gereedstaande ambulance gebracht. De ambulancedienst heeft hem na een eerste behandeling overgebracht naar het Isala voor verdere medische zorg. De politie heeft de man een alcohol- en drugstest afgenomen. Hij bleek niet onder invloed te verkeren.

Wat is een te lage bloedsuikerspiegel: Als een diabeet ontregeld raakt en de bloedsuikerspiegel onder de vier millimol per liter komt is er sprake van een hypo volgens de website van het Diabetes Fonds. Verschijnselen zijn onder meer zweten, trillen, duizelig worden, plotseling wisselend humeur en ongeconcentreerd gedrag. Uiteindelijk kan iemand het bewustzijn gaan verliezen. De juiste eerste hulp is iemand snel iets zoets laten eten of drinken. In ernstige gevallen moet men acuut 112 bellen. Sommige mensen voelen een hypo niet aankomen. Dat heet hypo-unawareness.

Meer informatie

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button