Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Auto te water in zwembad De Vrolijkheid

Zwolle – Op vrijdag organiseerde verzekeraar Univé de landelijke actiedag Univé Helpt. Met dit initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico’s vergroten.

Auto te water en kantelsimulator

In zwembad De Vrolijkheid konden mensen ervaren hoe het is om met een auto te water te raken. Ook kon men leren zichzelf in veiligheid te brengen onder toeziend oog van ervaren duikers. Daarnaast stond er een zogenaamde  kantelsimulator. De bezoekers konden hierin leren zich te bevrijden uit een auto die op de kop ligt.

tekst gaat verder onder de foto

Risico’s voorkomen en beperken

Nico Korterink van Univé vertelt: ‘‘Als coöperatie staan wij  van oudsher dichtbij onze leden. Samen met hen wilden we de risico’s waar zij vandaag de dag mee te maken hebben zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Zodat alleen het hoogstnoodzakelijke verzekerd hoeft te worden. Zo willen we verkeersdeelnemers helpen om te gaan met de risico’s die telefonie en navigatie in het verkeer, de soms verrassend snelle e-bike en veranderende verkeerssituaties en -regels met zich meebrengen.

Daarnaast gaven de auto te water en de kantelsimulator bezoekers leerzame ervaringen met noodsituaties. Ik ben er trots op dat we met de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers hun bewustzijn hiervan konden vergroten. Op deze manier leveren we op lokaal niveau een effectieve bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid.’’

Gerelateerde artikelen

Back to top button