112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Automobilist rijdt 72 km/u te hard door Zwolle

Zwolle – Een automobilist is zaterdagmiddag iets na half drie zijn rijbewijs kwijtgeraakt op de snelweg A28 in Zwolle. De bestuurder haalde op hoge snelheid een politiewagen  in.

De snelheidsduivel reed op de plus-strook met een gemiddelde snelheid van 152 km/u.

De plus-stroken zijn extra linker rijstroken op de A28 tussen Zwolle-Zuid en Ommen v.v. die mogelijk zijn gemaakt door het smaller maken van de oorspronkelijke rijbanen. De maximaal toegestane snelheid op deze rijstroken is 80 km/u.

De bestuurder had nog geen twee jaar zijn rijbewijs. De agenten hebben direct zijn rijbewijs ingenomen. Ook kan de man nog een pittige geldboete verwachten. Bij te hard rijden met een snelheid van meer dan 50 km/u bepaalt de Officier van Jusititie de hoogte van de boete.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button