112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jongetje start auto en gaat door gevel overburen

ZWOLLE – Hulpdiensten moesten woensdagmiddag uitrukken voor een ongeval met letsel op de Waver in Zwolle.

Ter plaatse bleek een jongetje welke aan het spelen was in een auto met de auto een woning van de buren te zijn ingereden. De jongen was in de auto aan het spelen en drukte per ongeluk het gaspedaal in. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De schade aan de woning en de auto zijn fors. Een berger komt ter plaatse om de auto uit de woning te trekken en te bergen.
 
De hulpdiensten werden onder meer gewaarschuwd door een zogenoemde eCall. Dat staat voor Emergency Call en hoort bij een veiligheidssysteem waar sommige auto’s mee zijn uitgerust. Dat systeem neemt na een ongeluk automatisch contact op met de 112-centrale.
 

 

Hulpdiensten moesten woensdagmiddag uitrukken voor een ongeval met letsel op de Waver in Zwolle. Ter plaatse bleek de bestuurder van een auto een woning te zijn ingereden. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De schade aan de woning en de auto zijn fors. Een berger komt ter plaatse om de auto uit de woning te trekken en te bergen. De hulpdiensten werden onder meer gewaarschuwd door een zogenoemde eCall. Dat staat voor Emergency Call en hoort bij een veiligheidssysteem waar sommige auto’s mee zijn uitgerust. Dat systeem neemt na een ongeluk automatisch contact op met de 112-centrale.

Gerelateerde artikelen

Back to top button