112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Auto in vlammen op in Holtenbroek, politie vermoedt brandstichting

Zwolle – Aan de Palestrinalaan in de Zwolse wijk Holtenbroek was vannacht een autobrand. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats voor de James Last flat.

De brand ontstond rond half vier in de nacht van zondag op maandag.  De politie sluit brandstichting niet uit en doet daarom onderzoek.

Het voertuig, een Volkswagen Golf, is bij de motorkap volledig uitgebrand. De rest van de auto is bespaard gebleven omdat de brandweer het vuur wist te blussen. Twee andere auto’s die naast het voertuig stonden hebben brandschade opgelopen.

 

Serie incidenten

Een nacht eerder was het onrustig in de wijk Dieze. Bij een multicultureel centrum in de wijk werden kogelhulzen gevonden en doorboorde een kogel een autoportier. Eerder dit jaar was er sprake van een autobrand in Stadshagen, in een zijstraat van de Van Disselstraat. In die straat vond een poging tot liquidatie plaats op een 26-jarige Zwollenaar. Ook trof de politie na een schietincident aan de Klooienberglaan, de volgende ochtend een uitgebrande auto aan op de Harculoseweg. De politie houdt in die zaak rekening met een mogelijk verband.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button