Voorpagina

Berkum wint bekerduel bij SKV

Zwolle – Berkum heeft de bekerwedstrijd bij SKV Wageningen met 0-3 gewonnen en hoewel de thuisclub goed verweer gaf had de Zwolse hoofdklasser het alleen in de eerste minuten even moeilijk.

“In het begin was het even lastig, toen hadden we maar zo achter kunnen staan, maar daarna hebben we geen problemen meer gehad. In de tweede helft had onze keeper eigenlijk niets meer te doen, die heeft het toen heel koud gehad,“ zag Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Op de paal

SKV kwam fel uit de startblokken en Berkum had in de eerste minuut alle geluk toen een kogel van Bart Silvius op de paal dreunde. Enkele minuten later ging een schot vanuit kansrijke positie over de bovenhoek van het Zwolse doel, maar daarmee had de Wageningse derdeklasser zijn kruit verschoten. Berkum kwam na een half uur op voorsprong toen Jeroen van Brummen, na een afgeslagen vrije trap, de bal uit de rebound binnen knalde: 0-1. Kort daarna verdubbelde Chris van der Meulen de voorsprong door vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak te schieten. Vlak voor rust had Mark Bloemendaal een riante kans toen hij door Björn Bakker op het Wageningse doel werd afgestuurd, maar zijn inzet ging ruim naast.

Penalty

Na rust bleef Berkum de bovenliggende partij en wist SKV nauwelijks meer gevaar te stichten. Veel doelrijpe kansen vielen er lange tijd niet te noteren, maar dat veranderde in de 70e minuut toen SKV-verdediger Ralph Brugman Berkum-spits Youp Kok in het strafschopgebied onderuit werkte. Aanvoerder Marc van der Meulen had geen moeite om uit de daarvoor toegekende penalty de 0-3 achter SKV-keeper Gijs Vossen te schieten. Berkum kwam daarna niet verder dan een vrije trap van Marc van der Meulen, die via keeper Vossen en de lat over ging, en een mislukte lob van Youp Kok, zodat het verschil bij drie goals bleef.

Daarmee heeft Berkum de achtste finale van de strijd om de Districtsbeker Oost gehaald. Daarin spelen de Zwollenaren opnieuw uit en wel tegen de winnaar van het duel tussen zondageersteklasser Heino en het tweede elftal van AZSV.

SKV Wageningen-Berkum,13 februari 2018 (4e ronde Districtsbeker Oost)
Eindstand: 0-3 (0-2)

Scheidsrechter: Richard Makkinga
Doelpunten: 31. Jeroen van Brummen (0-1), 39. Chris van der Meulen (0-2), 70. Marc van der Meulen (0-3) (strafschop)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman (69. Dennis Horstman), Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen, Jasper Bremmer, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob (46. Ruud Wellenberg), Björn Bakker, Chris van der Meulen, Mark Bloemendaal, Johnsen Bacuna (63. Youp Kok)

Opstelling SKV Wageningen: Gijs Vossen, Max Notermans, Ralph Brugman (76. Rick Stroecken), Ivo van den Hurk, Luc Dolphijn, Emilj Astamirov, Ludo Oosting, Jente van Leeuwen, Ismael Antonio, Tijmen Remierse (63. Tijmen van Oostenbrugge), Bart Silvius (57. Frank Gerritsen)