PEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Sepp van den Berg blikt terug op de wedstrijd tegen Feyenoord

Verslaggever: Evert Jan Pasman

Zwolle – Een gehavend PEC Zwolle is er niet in geslaagd om Feyenoord te verslaan. In het eigen uitverkochte MAC3PARK stadion is Feyenoord met 3-4 te sterk. Na een 1-4 achterstand recht Zwolle de rug via twee doelpunten van invaller Piotr Parzyszek, maar de eerder opgelopen schade kan niet gerepareerd worden.

Zwolle moest al voor de aftrap een tegenvaller incasseren, omdat Philippe Sandler niet fit genoeg was om te starten. Zonder de verdediger begon de thuisploeg prima aan het duel, met een kansje voor Queensy Menig en een enorme voor Youness Mokhtar. De bal belandde voor zijn voeten, terwijl het Feyenoord-doel leeg was omdat Brad Jones uit zijn doel was gekomen. De aanvaller schoot de bal echter over het doel. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Robin van Persie stond op de juiste plek om de openingstreffer binnen te schieten. Vijf minuten later was er een ongelukkig moment. Aanvoerder Ryan Thomas stapte op de bal, in de omschakeling schoot opnieuw Van Persie raak. Het was een dubbele mokerslag voor Zwolle, dat in die eerste helft verdere schade kon voorkomen.

Direct na rust begon Zwolle agressief, maar scoorden de bezoekers opnieuw. Karim El Ahmadi schoot van afstand raak. Direct daarna deed Mustafa Saymak met een heerlijk geplaatst schot iets terug namens de thuisploeg. Zwolle probeerde het daarna wel en kreeg via Thomas en Menig onder andere kansen, maar meer zat er voor de Zwollenaren niet in. In de slotfase besliste Feyenoord via Tonny Vilhena het duel. Tenminste, zo leek het. Zes minuten voor tijd kreeg Ehizibue nog een strafschop mee, die door invaller Piotr Parzyszek werd binnengeschoten. Toen de spits niet veel later nogmaals scoorde, leek een gelijkspel alsnog in de maak. Maar een vierde Zwolse treffer zat er niet meer in.

Over twee weken speelt PEC Zwolle opnieuw in eigen huis tegen een Rotterdamse tegenstander. Sparta Rotterdam komt op zaterdag 31 maart op bezoek. De aftrap is om 18.30 uur.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-4 (0-2)

Toeschouwers: 13.250
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaart: Berghuis (Feyenoord)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Van den Berg, Freire, Ligeon, Dekker, Thomas, Namli, Saymak (72. Parzyszek), Mokhtar (82. Ondaan), Menig (82. Israelsson)

Feyenoord: Jones, Diks, Van Beek, Van der Heijden, Haps, El Ahmadi, Vilhena, Van Persie (53. Toornsta), Berghuis (90. Botteghin), Jørgensen, Boëtius

10. Van Persie 0-1
15. Van Persie 0-2