Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Auteur boekenweekgeschenk Dimitri Verhulst signeert bij Waanders

Boekenweekauteur Dimitri Verhulst komt aanstaande zaterdag naar Zwolle voor een bezoek aan Waanders in de Broeren. Naast een interview door Marion Groenewoud van De Stentor zal hij ook voorlezen uit het door hem geschreven Boekenweekgeschenk. Na afloop gaat Dimitri Verhulst signeren.

7 maart 2015 19:30

‘De zomer hou je ook niet tegen’

‘De zomer hou je ook niet tegen’ is het boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst. Het boek verhaalt over Pierre, een beginnende zestiger, die een mentaal gehandicapte jongen van vijftien ontvoert naar de Provence. Daar zal hij de jongen het verhaal vertellen over de liefdesrelatie die hij met zijn moeder had, hoe die tot stand kwam, over haar intense kinderwens en zijn twijfel over zijn rol als vader. Uiteindelijk zal hij het ook moeten hebben over hoe die prachtige en passionele relatie eindigen kon, en wanneer de mentaal gehandicapte jongen werd verwekt.

“Dit boek zal de bijzondere interesse wekken van de overspelige huisvrouw uit Lisse, de socialistische relatiebemiddelaar uit Bloemendaal, de in een midlife-crisis verkerende heren uit alle rangen en standen, de twijfelaars over het ouderschap van beider kunne, en de mentaal gehandicapten die helaas te stom zijn om het te kunnen lezen. Het verenigt het beste uit de stationsroman met de Schone Letteren, is geschikt voor beginnende lezers zowel als voor verzuurde recensenten, sluit nauw aan bij het thema van de boekenweek, zijnde ’te gek voor woorden’, en kan worden gezien als een ‘vintage Verhulst’ gezien de aanwezigheid van enkele zijner vertrouwde thema’s zoals daar zijn: de olijf, de thermos, het rotsklimmen, de erectie, de dakpan, en uiteraard ook de auto.”

Auteur: Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) debuteerde in 1999 en schreef sindsdien onophoudelijk boeken, romans, verhalen, novellen, poëzie en toneel. Zijn grote doorbraak kwam in 2006 met de klassieker De helaasheid der dingen, “een schaamteloze, in alcohol gedrenkte kroniek van zijn jeugd”, dat werd bekroond met o.a. de Gouden Uil Publieksprijs. Er werden meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. In 2008 werd het boek verfilmd. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol (2008) won Verhulst de Libris Literatuurprijs. De laatkomer werd wereldwijd vertaald en er werden binnen een half jaar 75.000 exemplaren van verkocht. Het boek zal ook worden verfilmd. Eind augustus 2014 verscheen zijn nieuwe roman Kaddisj voor een kut. De boeken van Verhulst verschijnen bij Uitgeverij Atlas Contact.

Dimitri Verhulst is de vijfde Belgische auteur van het Boekenweekgeschenk; Hubert Lampo (1969), Marnix Gijsen (1978), Hugo Claus (1989) en Tom Lanoye (2012) gingen hem voor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button