Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Audio – Wensboom Zwolle laat 70 sociale wensen in vervulling gaan

Zwolle – Een keer uit eten bij de visboer met je man die al een tijd ziek is, of met de hele familie naar Disneyland. Het waren zomaar wat wensen die vorig weekend in de wensboom werden gehangen van SamenZwolle in de Luttekestraat in Zwolle. In totaal kwamen er bij de organisatie 150 wensen binnen. Vandaag werden maar liefst 70 van deze wensen vervuld.

De wensboom is een initiatief dat sinds 2016 wordt uitgevoerd door Zwollenaar Sander Dol. Sinds twee jaar in samenwerking met de stichting Allemaal Zwolle. Afgelopen weekend stond de Wensboom in de Luttekestraat in het centrum van Zwolle. Mensen konden hun wens voor familie, vrienden, kennissen of anderen doen die wat extra’s konden gebruiken. Zondagmiddag werden de ‘winnende’ wensen bekendgemaakt in het theater restaurant van de Spiegel. Initiatiefnemer Sander Dol spreekt van sociale wensen: “Het zijn soms kleine dingen, maar wel heel emotioneel voor mensen.”

In totaal was zo’n budget van 2.500 euro beschikbaar. Geld dat werd bijeengebracht door de gemeente Zwolle, het festival Winters Zwolle, Zwolse Theaters, een aantal instellingen en bedrijven en Sander Dol zelf.

Interview met Sander Dol over de wensboom

Kinderen zijn dolblij met hun kaartjes voor Dinoland Zwolle. De wens was om samen naar Disney Land Parijs te kunnen. De organisatie kan niet alle wensen vervullen, maar met een beetje creatief denken blijkt het geluk soms heel dichtbij te zijn.
Wethouder Monique Schuttenbeld maakte samen met Sander Dol en Samen Zwolle vanmiddag heel wat mensen gelukkig.
Meneer krijgt uit handen van wethouder Schuttenbeld een restaurantbon om een lekkere vismaaltijd te gaan eten.
© RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button