Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Audio – PEC Zwolle door in beker na zege in Hardenberg

Zwolle – PEC Zwolle heeft de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Op sportpark De Boshoek in Hardenberg zijn de Zwollenaren te sterk voor HHC Hardenberg. Een doelpunt van spits Tolis Vellios is na ruim een kwartier spelen voldoende voor het belangrijkste van de avond: een ronde verder komen (0-1).

Vellios

Met vuurwerk en een spandoek ‘Welkom in het echte oosten’ kwamen de 22 spelers en de arbitrage in een heerlijke bekeratmosfeer het veld op. Sportpark De Boshoek in Hardenberg puilde uit met duizenden toeschouwers, die wel zin hadden in deze onvervalste Overijsselse derby. HHC ging ook vol goede energie op zoek naar een stunt, maar het was de ploeg van Dick Schreuder dat het meeste gevaar stichtte. Nadat het al een paar keer in de buurt van het doel van voormalig PEC-keeper Nick Borgman kwam, was het na achttien minuten bij de eerste grote kans direct raak. Uit een vrije trap belandde de bal van Thomas van den Belt bij Melayro Bogarde. De verdediger legde breed op spits Tolis Vellios, die knap de bal in de kruising prikte: 0-1.

Tutuarima verzuimt tweede te maken

De thuisploeg, gesteund door vele enthousiaste Hardenbergers, dwong Mike Hauptmeijer voor rust tot één redding. Een inzet van Gersom Klok werd door de Zwolse goalie gekeerd. Aan de andere kant was Jordy Tutuarima vlak voor rust nog dichtbij de 0-2. Uit een counter via Gabi Caschili kreeg de linkervleugelspeler de bal voor zijn chocolade rechterbeen. De poging ging maar net naast. De honderden meegereisde Zwollenaren vermaakten zich overigens prima, onder andere door samen met de HHC-aanhang te zingen en te springen.

Rode kaart

Net over ging direct na rust een poging van Dean Huiberts, omdat HHC-verdediger Serginho Fatima de bal nog beroerde. Aan de andere zijde was Matthijs Hardijk dichtbij een gelijkmaker, maar hij vond Hauptmeijer op zijn weg. Zo golfde het duel in de beginfase van de tweede helft op en neer. Dat veranderde na een klein kwartiertje, toen Serginho Fatima zijn tweede gele kaart van de wedstrijd moest incasseren. Spits Vellios kreeg de bal met een gelukje in zijn voeten en de HHC-verdediger kon weinig anders dan aan de noodrem trekken. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Tomislav Mrkonjic leverde echter niets op.

Magertjes

Net als eigenlijk het eerste uur, kwam PEC Zwolle ook in het laatste half uur tegen de tien van HHC niet meer in de problemen. Zelf had het nog wel kunnen scoren, maar onder andere Van den Belt miste bij een ragfijne voorzet de bal. Niet veel later raakte invaller Lennart Thy met zijn poging de paal. En in de slotminuut was het een andere invaller, Chardi Landu, die oog in oog met Borgman op de goalie schoot. Daardoor was de eindstand ondanks de op het veld veel grotere krachtsverschillen, maar magertjes.

Aanstaande maandag staat de volgende uitwedstrijd voor PEC Zwolle op het programma. Dan gaat de ploeg van trainer Schreuder op bezoek bij Jong FC Utrecht in De Galgenwaard.

HHC Hardenberg – PEC Zwolle: 0-1 (0-1)

Toeschouwers: 3.084

Scheidsrechter: Kamphuis

Rode kaart: 57. Fatima (HHC Hardenberg), 2x geel.

Gele kaarten: Veenstra, Bouws (HHC Hardenberg), Caschili en Van Polen (PEC Zwolle)

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Fatima, Manuhutu, Mulder, Hardijk (65. Veenstra), Van der Leij (65. Church), Drost, Bouws (88. Reuvers), Klok, Mannes (65. Kobussen), Jones

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Bogarde, Van Polen, Kersten (46. R. van den Berg), Van Hintum, Tutuarima, Van den Belt, Huiberts (90+2. Guezen), Caschili (72. D. van den Berg), Mrkonjic (65. Landu), Vellios (65. Thy)

Scoreverloop:

18. Vellios 0-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button