Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Audio – Open dag Tactus: een inkijkje in de dagopvang voor verslavingszorg

Zwolle – Vandaag opende Tactus Verslavingszorg haar deuren voor een open dag aan de Pannekoekendijk in Zwolle. Saverio Colard, locatiemanager van de Pannekoekendijk, gaf een inkijkje in de werkzaamheden en doelstellingen van de dagopvang.

Interview met Saverio Colard, locatiemanager van de Pannekoekendijk

 

“We krijgen vaak verzoeken om een kijkje te nemen, maar met kwetsbare doelgroepen is dat niet altijd mogelijk. Daarom is een open dag als vandaag een mooi moment om mensen kennis te laten maken met ons werk,” vertelt Colard.

Langdurige verslavingsproblematiek

De locatie aan de Pannekoekendijk richt zich voornamelijk op dagopvang voor mensen die kampen met langdurige verslavingsproblematiek. “Het belangrijkste is de doelgroep die hier komt, namelijk mensen die al langere tijd problemen hebben met middelengebruik. Wij bieden hier dagopvang aan via onze inloopvoorziening, waar we de mensen ontvangen en contact maken met degenen die nog niet in beeld zijn.”, legt Colard uit. De medewerkers van de locatie brengen vervolgens in kaart wat de vraag is van de cliënt en gaan daarmee aan de slag.

“We hebben ook een afdeling aan de Dr. Stoltenweg. Dat is onze behandelpoli, waar een preventieteam, een jeugdteam en een behandelteam werkzaam zijn.” Maar aan de Pannenkoekendijk gaat het vooral om stabilisatie. “En vanuit de stabilisatie komen ze soms aan de Dr. Stoltenweg om een volgende stap te maken.” aldus de locatiemanager.

Naast de inloopvoorziening biedt Tactus ook een medische zorgunit voor medicatieverstrekking, een vakteam dat actief contact zoekt met moeilijk bereikbare cliënten, en een ambulant woonteam dat ondersteuning biedt aan cliënten met verslavingsproblematiek. In het gebouw is tevens een voorziening met 26 woonplekken.

Persoonlijkheidsproblematiek, dakloosheid en een combinatie van middelen

De problematiek waarmee de cliënten te maken hebben is divers: “De meeste cliënten hebben te maken met een combinatie van problemen. Vaak persoonlijkheidsproblematiek, dakloosheid en een combinatie van middelen.  En vaak is dat drank en drugs.” aldus Colard.

Op de vraag of het mogelijk is om iedereen volledig van hun verslaving af te helpen, antwoordt Colard eerlijk: “Zeker niet, maar bij een deel wel. En daar blijven we ons best voor doen.

Tactus is specialist in verslavingszorg ‘Verslavingsproblemen komen vaker voor dan je misschien denkt. Het gaat vaak schuil achter andere problemen. Het is niet iets om je voor te schamen. Het is goed te behandelen. Tactus heeft veel kennis en een breed aanbod om je te helpen, omdat het samen wel lukt!’ Tel. 088 382 28 87
Website Tactus

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren