Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Audio – Inspiratiesessie ‘Wordt Tiny wonen de toekomst in Zwolle?’

Duurzaam wonen met Marjolein in het klein + expositie studenten Artez

Zwolle – ‘Hoe is het om ‘Tiny’ te wonen?’ ‘Waarom zou je dat willen?’ ‘Wat zijn daar de voordelen van?’ Allemaal vragen die beantwoord gaan worden tijdens de inspiratiesessie over duurzaam wonen in de Stadkamer Centrum, de bibliotheek van Zwolle. De avond is speciaal bedoeld om de woningzoekende, studenten en andere geïnteresseerden te inspireren. Wij spraken met organisator Annabel Essink van de Stadkamer over de inspiratieavond.

Interview met Annabel Essink over de Tiny Wonen Inspiratiesessie in de Stadkamer 

Annabel Essink, organisator Tiny Wonen Inspiratiesessie — Foto eigen

Over de inspiratiesessie

Marjolein in het Klein (Marjolein Jonker), één van de bekendste bewoners van een tiny house, gaat deze avond haar ervaringen delen en geeft tips over hoe je zo’n avontuur begint en wat er bij komt kijken. Ze laat momenteel alweer haar tweede tiny house bouwen. Nadat ze eerst een aantal jaren (als eerste) legaal in Alkmaar tiny en off grid heeft gewoond, is ze nu in Olst neergestreken. Op haar blog deelt ze tips en schrijft ze over haar het ‘tiny’ leven.

Aansluitend hieraan geven studenten van Artez opleidingen Interieurarchitectuur en Interieurvormgever een expositie met de nieuwste en duurzaamste woonontwerpen.  Zo kun je de flexibele woonunits bekijken van Artez student Fabienne of de ‘micro-appartementen’ van Jesse. Ook zijn er mensen aanwezig van Tiny Houses Zwolle.

De bijeenkomst is gratis, maar je moet je wel even van tevoren aanmelden op onze website. Datum: 27 oktober, de inloop is vanaf 18:45 en het duurt tot ongeveer 21:00.

Aanmelden
Marjolein Jonker in haar Tiny House – Foto ©Chiela van Meerwijk
Momenteel zijn er in Nederland zo’n 279.000 woningen tekort en dit aantal zal in de komende jaren alleen nog maar stijgen*. Ook Zwolle heeft een groot tekort aan woningen. Bouwen, bouwen, bouwen is een oplossing, maar moet er ook niet meer out-off-the-box nagedacht worden en naar andere oplossingen gekeken worden? Tiny wonen, off grid en andere vormen van duurzaam wonen zijn steeds populairdere oplossingen die optimaal gebruik maken van de ruimte. Is dit de kant waar ook Zwolle naartoe moet?
Tiny house – Foto eigen
Tiny house – Foto eigen

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button