Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio – Buitenspeeldag Travers helpt verlegen kinderen mee te doen

Zwolle – Op een stralende zonnige woensdag organiseerde welzijnsorganisatie Travers een succesvolle Buitenspeeldag in de speeltuin aan de Broderiestraat in de buurt Frankhuis in  Stadshagen. De dag, oorspronkelijk gepland voor een week eerder maar uitgesteld vanwege lokale voetbaltoernooien, bracht tientallen kinderen samen voor een middag vol plezier en beweging.

Interview met Roelinke Wagenaar, jeugdwerker bij Travers Welzijn

Roelinke Wagenaar, jeugdwerker bij Traverse Welzijn, was aanwezig om de dag in goede banen te leiden. “Buitenspeeldag is een landelijke dag bedoeld om kinderen aan te moedigen samen buiten te spelen,” vertelt ze enthousiast. “Het is niet alleen goed voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor het opbouwen van sociale contacten.”

De Buitenspeeldag in Frankhuis kende een gevarieerd programma. Naast het populaire voetbal waren er ook andere activiteiten zoals knutselen en springkussen springen. “Het mooie aan zo’n dag is dat kinderen die anders misschien wat terughoudender zijn, nu de stap durven te zetten om mee te doen,” aldus Wagenaar. “Het samen spelen zorgt ervoor dat kinderen elkaar leren kennen, wat bijdraagt aan een hechtere buurt.”

Het mooie aan zo’n dag is dat kinderen die anders misschien wat terughoudender zijn, nu de stap durven te zetten om mee te doen Roelinke Wagenaar, jeugdwerker Travers Welzijn

In de aanloop naar de Buitenspeeldag waren er al acht weken lang wekelijkse bijeenkomsten in de speeltuin, waarbij de jeugdwerkers van Travers met een bakfiets vol sport- en spelmateriaal langskwamen. Deze voorbereidende bijeenkomsten waren een manier om de behoeften van de kinderen te peilen en hen te betrekken bij de organisatie van de afsluitende dag. “We hebben samen met de kinderen overlegd wat zij het leukste zouden vinden. Voetballen, een springkussen en schminken stonden hoog op hun lijstje,” vertelt Wagenaar.

Onder de aanwezige kinderen bevond zich Badr, die net van zwemles kwam. “Ik heb al op het springkussen gespeeld en aan kickboksen gedaan,” vertelt hij. “Buiten spelen is gewoon leuk. Ik doe het elke dag als ik kan.” Zijn enthousiasme werd gedeeld door Kyan en Lenn, twee voetbalfans die normaal spelen bij WVF, de lokale voetbalclub van Westenholte. Ondanks recente gebeurtenissen in de buurt, hadden ze volop lol op het voetbalveldje. “Er zijn hier wel dingen gebeurd, dus ik ben een tijdje hier niet geweest. Dit is de eerste keer weer,” vertelt Kyan. De gebeurtenissen waar Kian naar verwees, betroffen een mogelijk zedenincident dat enkele weken geleden plaatsvond in de buurt.

Gelukkig was het vandaag gewoon een heerlijke zonnige buitenspeeldag met volop plezier.

Interview Badr

Interview Kyan en Lenn

Als lokale omroep hebben wij ervoor gekozen geen foto’s van kinderen te plaatsen bij dit artikel. We houden rekening met de bijzondere kwetsbaarheid van bepaalde groepen, zoals minderjarigen. Met dit besluit conformeren wij ons aan de Leidraad van de Raad voor de Journalistiek.  

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren