Nieuws uit ZwolleSport

Atleten Survivalrun THOR Zwolle starten het seizoen erg sterk

Zwolle – Met zaterdag een jeugdwedstrijd in het Friese Bakkeveen en zondag een seniorenwedstrijd in het Limburgse Gennep is de Survivalruncompetitie in alle heftigheid losgebarsten waarbij de atleten van Survivalrun THOR Zwolle zich nog steviger bij de top van Nederland vestigden.

In het Friese Bakkeveen deden maar een paar jeugdleden mee waarbij Paul van het Veld de top 20 binnen bereik kreeg. De wedstrijd was hard met meer nieuwe talenten. De wedstrijd was vooral een gevecht tegen de warmte. Het parcours van 6km kende 30 hindernissen met een technische combinatiehindernis vlak voor de finish. Diverse jeugdleden van THOR Zwolle nemen voor het eerst deel aan de competitie waardoor het opdoen van ervaring het belangrijkste was.

Op zondag was het in het Limburgse Gennep tijd voor de harde strijd in de seniorenklasse ‘Korte Survival Run.’ (KSR) Het parcours van ca 8km had een lastige ondergrond door de vele kuilen die niet altijd goed zichtbaar waren. De hindernissen waren niet heel complex maar waarbij de slothindernis een mooie combinatie kende van drie technieken die allemaal hangend aan je armen overwonnen moesten worden. De eerste 100 atleten hadden hier weinig problemen mee maar van de minder ervaren deelnemers vonden veel hier hun Waterloo. I.v.m. blessures namen twee kanshebbers van Thor niet deel. Ondanks dat wisten nam THOR Zwolle enkele prijzen mee naar huis. In de categorie 50+ legde Bruno Oldeboom besdlag op de 2e plaats. In het algemeen klassement wisten zich zelfs drie Thorianen bij de eerste 20 te finishen met Jeroen Bolks als 17e en Joost Holterman 10e. Thoriaan Ewout Westdijk voerde vlak voor de finish zelfs de kopgroep nog aan maar werd vlak voor de finish toch nog bijgehaald. Een pittige strijd met een mooie 2e plaats.

Volgend weekend staat de loodzware survivalrun van Udenhout op het programma voor de atleten in de klasse MiddenLange- en Lange Survivalrun.

foto-gennep-2

Gerelateerde artikelen

Back to top button