CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

AstraZeneca-weigeraars kunnen afspraak maken voor ander vaccin

Zwolle – Mensen in de leeftijd van 60 tot en met 64 jaar die niet zijn ingegaan op hun uitnodiging voor een vaccinatie met AstraZeneca kunnen een nieuwe afspraak maken. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid zaterdag bekendgemaakt.

Zij krijgen dan het Pfizer of Moderna-vaccin. Eerder werd al bekend dat mensen uit deze groep een herkansing zouden krijgen. Een deel van de 60- tot en met 64-jarigen die via de huisarts AstraZeneca konden krijgen, liet weten het middel niet te willen. Bijvoorbeeld omdat ze bang waren voor mogelijke bijwerkingen. Sommige mensen kunnen na vaccinatie last krijgen van zowel bloedstolsels als een laag aantal bloedplaatjes. Deze zeldzame combinatie kan dodelijk zijn. In Nederland hebben zeker zestien mensen klachten gekregen, twee van hen zijn overleden.

Het maken van een vaccinatieafspraak kan via deze website.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button