BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Asbest onder ligweide openluchtbad voor start seizoen gesaneerd

Zwolle – De sanering van de asbestleiding, die afgelopen najaar werd ontdekt onder de ligweide van het Zwolse openluchtbad, gaat meer kosten dan begroot. In eerste instantie werden de kosten geraamd op 50.000 euro. Maar, nu blijkt dat de hele ligweide moet worden gesaneerd, komt het bedrag iets hoger uit; in totaal gaat het saneringsproject 150.000 euro kosten.

In het najaar van 2018 is begonnen met onderhoud en vervanging van het groen binnen het openluchtbad. Bij het graven op de ligweide is toen een asbestleiding geraakt. Het gaat daarbij om een niet meer in gebruik zijnde afvoerleiding van het zwembad. “Bij een klikmelding is een deel van deze leiding wel gezien, echter daar is niet uit te halen dat het om een asbestleiding gaat. Bij de renovatie van enige jaren geleden is deze leiding niet ontdekt, omdat de werkzaamheden zich toen met name op de baden hebben gericht,”  zo meldt het College van Burgemeester en Wethouders van Zwolle.

Tekst gaat verder onder de foto

Nu blijkt dat niet alleen de het ontdekte deel van de leiding moet worden gesaneerd maar een behoorlijk stuk dat onder de zonneweide ligt. Tijdens de eerste graafwerkzaamheden is gebleken dat de leiding anders liep dan verwacht en ook op sommige plekken beschadigd is waardoor het opgraven en afvoeren extra kosten met zich meebrengt. In totaal 100.000 euro extra. Er is verder geen open asbest aangetroffen en er is geen sprake geweest van gevaren voor de volksgezondheid.
Het College heeft de gemeenteraad over de extra uitgave geïnformeerd. Voor de opening van het nieuwe seizoen is alles klaar en kan er weer gewoon gezwommen en gezonnebaad worden.

Foto’s © Sander van Hooren

Gerelateerde artikelen

Back to top button