Nieuws uit ZwolleOnderwijs

ArtEZ gaat inclusiviteit en diversiteit verder uitdiepen

Praveen Sewgobind projectleider inclusie en diversiteit ArtEZ

Zwolle – ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, heeft Praveen Sewgobind aangenomen als projectleider inclusie en diversiteit. De projectleider gaat invulling geven aan de inclusie en diversiteits-initiatieven binnen ArtEZ. Door deze met elkaar te verbinden, verder uit te werken en te verdiepen, hoopt ArtEZ deze thema’s verder uit te diepen en in te bedden in de cultuur en structuur van de hogeschool. Sewgobind wordt per 1 november aangesteld bij ArtEZ.

Sewgobind is cultuurwetenschapper, heeft een achtergrond in sociaal activisme en was hiervoor werkzaam bij de Design Academy in Eindhoven als Research Professor Diversity & Inclusivity en als Postdoctoral Researcher at the Amsterdam School for Cultural Analysis. “Graag wil ik kritische methodes stimuleren om te laten zien dat we allemaal moeten blijven leren, en dat leren een levenslang proces is. Dat maakt het spannender, socialer, en uiteindelijk kunnen onze instellingen en organisaties een betere afspiegeling zijn van onze leefomgeving. Het streven naar meer inclusie en diversiteit is een zaak van maatwerk en kan niet worden opgelegd, maar moet worden doordacht, ervaren, en geleefd. Op die manier, door anderen te zien en achtergronden te begrijpen, kunnen we organisaties en andere leefomgevingen sociaal rechtvaardiger maken”, aldus de projectleider.

Zelfkritisch

ArtEZ houdt zich op verschillende fronten bezig met de thema’s diversiteit en inclusie. Onder andere met het programma van Studium ‘diversity for what’. Maar ook door zelfkritisch te blijven en de leer- werkomgeving te onderzoeken. De studenten van ArtEZ geven op verschillende wijze invulling aan de thema’s en bevragen de organisatie regelmatig naar de status quo. Met de aanstelling van Sewgobind is het College van Bestuur ervan overtuigd de juiste kennis, ervaring, visie en kunde in huis te hebben gehaald om de initiatieven met elkaar te verbinden, de dialoog te organiseren en de thematieken binnen ArtEZ naar een volgend niveau te brengen.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button