Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Arie Slob wordt minister van Onderwijs

Zwolle – Voormalig ChristenUnie-leider Arie Slob wordt de nieuwe minister van Onderwijs. Hiermee keert hij na iets meer dan twee jaar weer terug in Den Haag. Slob verliet de Tweede Kamer in 2015 om directeur te worden van het Historisch Centrum Overijssel en de IJsselacademie in Zwolle.

Partijleider

Hij was tussen 2001 en mei 2002 en van november 2002 tot december 2015 lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie (CU). Van 2007 tot 2010 en van 2011 tot 10 november 2015 was hij voorzitter van de fractie van de CU in de Tweede Kamer. In die tweede periode was hij tevens partijleider. Slob verliet de Tweede Kamer per 1 december 2015. Bij zijn afscheid ontving hij uit handen van de Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lerarenopleiding

Slob is bekend met de onderwijssector. Na de middelbare school in Rotterdam volgde hij de lerarenopleiding aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en aan de Hogeschool Holland in Diemen. Hierna studeerde hij nog een jaar geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Na zijn studie werkte hij lange tijd als leraar maatschappijleer op het Greijdanus College in Zwolle alsmede een jaar in Amersfoort. In Zwolle zat hij voor het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) van 1993 tot 2001 in de gemeenteraad. Vanaf 1994 werkte hij op elders in het onderwijs: hij was eerst identiteitscoördinator in het voortgezet onderwijs en vervolgens vanaf 1996 projectleider van de schoolbegeleidingsdienst van het Gereformeerd Pedagogisch Centrum, het GPC.

Gerelateerde artikelen

Back to top button