112 nieuwsKamperpoortNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Appartementencomplex in Kamperpoort zonder verwarming door gaslek

Zwolle – De brandweer is donderdagmiddag rond half één met spoed uitgerukt naar een appartementencomplex aan de Burgemeester Vos de Waelstraat. Een onderhoudsploeg rook een zware gaslucht in de kelder en sloeg alarm.

De onderhoudsploeg was bezig in de kelder met werkzaamheden toen ze een gaslucht roken. Ondanks dat het niet hun eigen werkzaamheden betrof beschikten de monteurs over een meter voor explosiegevaar. Ze gingen hiermee op nader onderzoek. Na een positieve gasdetectie elders in het pand hebben ze direct de brandweer gealarmeerd.

Geen gevaar voor woonzorgcentrum

De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen vanuit de beide Zwolse brandweerposten. Dit voor alle zekerheid omdat het gebouw tegenover het zorgcentrum De Nieuwe Haven van woonzorgconcern IJsselheem staat.

De bewoners van de appartementen werden geëvacueerd. Medewerkers van De Nieuwe Haven vingen de gedupeerden op in de warm hal van het zorgcentrum.

Netbeheerder Enexis kwam ook ter plaatse. Aangezien het gaslek ergens in het pand zit moet het gerepareerd worden door een installateur. De bewoners moeten het, ondanks het winterse weer, tot die tijd zonder verwarming doen.

Er is geen gevaar geweest voor de bewoners van het woonzorgcentrum en het appartementencomplex.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button